Noen drømmer er for store til å gå i oppfyllelse - Juventus er for gode til å la det skje

Juventus ville ikke ha tidenes El Clasico i Berlin 6. juni. Real Madrid var ikke i stand til å oppfylle drømmen om fotballhistoriens største klubbkamp.

Real Madrid-Juventus 1-1 (2-3 sammenlagt)

FOTBALLHISTORIEN ER FULL av italiensk klokskap. Mot Real Madrid på Santiago Bernabeu - da verden bare var en hjemmeseier unna tidenes klubbkamp i Berlin 6. mai - skrev Juventus et nytt kapittel. Og slik vant et italiensk kollektiv over spanske individuaslister.

Det er ikke tilfeldig.

JUVENTUS HADDE VUNNET Serie A i Italia før semifinalene begynte mot Real Madrid i forrige uke. Champions Leagues spanske tittelforsvarere red to hester og falt av den som handler om La Liga-tittelen da Christiano Ronaldo brant straffespark i helgas 2-2 kamp mot Valencia. Men da var ikke prioriteringene eller for hardt program som felte Real Madrid i denne kampen.

Det var først og fremst evnene til å holde trøkket oppe i en kamp de tilsynelatende hadde full kontroll på.

VED PAUSE VAR det ikke mye som tilsa at Juventus skulle møte Barcelona i Berlin 6. juni. Real Madrid ledet 1-0 (Ronaldo straffe), Real Madrid skapte sjansene og Real Madrid så komfortable ut. Men kan hende det var Valencia-kampen som kom og tok dem - da de egentlig bare trengte å fullføre å stå distansenvar det nemlig ingenting igjen.

Og så sovnet de i eget straffefelt (1-1).

Uten våkne igjen.

AT ITALIENSKE LAG kan forsvare seg under press ved store anledninger er lite å lure på. Når de i tillegg får styre motstanderens offensiv er de som regel utilnærmelige. For det var ikke bare Real Madrid som ble blodfattige da de var nødt til å reise seg og hente noe ekstra etter bortelagets utlikning, det var like mye som Juventus som stengte alle rom og gjorde dem anemiske.

Slik italienske mesterlag gjør på sitt beste.

Når prisen er ekstra stor.

REAL MADRID VAR store favoritter etter trekningen av semifinalen. Nå er det Barcelona som vil bære et spansk favorittstempel hele veien til den tyske hovedstaden. Der spørsmålet blir om vårens beste forsvar vil være i stand til å stoppe verdens beste angrep.

Jeg tviler sterkt.

Men klok av (italiensk) skade ser jeg ikke bort i fra at så kan skje.

CARLOS TEVEZ HAR vært enorm for Juventus denne sesongen. I går var han nesten usynlig før pause før han som alle andre tok de takene som måtte til for å holde Real Madrid unna. Det kler både Tevez og Juventus. Akkurat som fem mann bak kler dem som en skreddersydd dress når kampen skal stenges og pakkes ned. Men det er ikke bare litt forskjell på Real-trioen Ronaldo, Benzema, Bale og Barcelona-trioen Messi, Suarez, Neymar.

Den er helt enorm.

Og ikke til å diskutere.

JUVENTUS ER I alle sammenhenger et strålende fotballag der kollektivet og El Maestro-målvakt  Gianluigi Buffon er overordnet alt. Det gjør dem både farlige og konkurransdyktige i Berlin. Mens Barcelona er et lag styrt av tidenes beste fotballspiller.

Og det er det - eller han, Lionel Messi - som gjør Barcelona til favoritter.

Det er det - altså han, Lionel Messi - som vil vippe det i Barcelonas favør også.