- Noen er så dumme at de mener vi kan gi Chelsea kamp

Solbakken fleipet før morgendagens storkamp.

FLEIPETE: Solbakken var i godt humør dagen før dagen. Her sammen med Jesper Grønkjær. Foto:  Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
FLEIPETE: Solbakken var i godt humør dagen før dagen. Her sammen med Jesper Grønkjær. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / DagbladetVis mer

KØBENHAVN / OSLO (Dagbladet): I morgen møter Ståle Solbakkens FC København de regjerende Premier League-mesterne Chelsea i Parken.

42 åringen er lei av oppbyggingen til det danske kommentatorer kaller «den største kampen på dansk jord», og vil egentlig bare at kampen skal begynne.

- Vi er ferdige med å snakke. Vi kan knapt vente til kampen sparkes i gang. Og selv om vi bare har trent og spilt treningskamper siden 10. januar er vi veldig godt forberedt. Jeg håper vi kan komme opp på det nivået vi hadde før jul, sa Solbakken på dagens pressekonferanse.

- Dette har vært den lengste oppkjøringa noen gang. Og jeg skulle ønske vi hadde møtt litt bedre motstand enn det vi har gjort. men laget ser bra ut og noen av spillerne er så dumme at de mener vi kan gi Chelsea kamp. Og til og med slå dem.

Solbakken tror likevel det blir jevnt i Parken tirsdag.

- Jeg blir veldig overrasket hvis det ikke blir det. Vi er ikke redde for noe som helst. Vi er bare happy og gleder oss. Så selvtillitten er veldig høy. Det ser veldig bra ut.

Tidligere Chelsea-spiller Jesper Grønkjær gleder seg også til kampen.

- Det er som Ståle sier - det har vært nok prat. Nå gleder vi oss veldig til kampen. For min del blir det selvfølgelig en spesiell kamp siden jeg har spilt for Chelsea. Men det blir enda mer spesielt når vi kommer til «The Bridge» om tre uker.

Bedre enn resultatene Chelsea har slitt i det siste. De er 12 poeng bak Manchester United i ligaen, og røk ut av FA Cupen på straffer i helga. Solbakken mener Chelsea spiller bedre enn hva resultatene tilslier.

KLAR: FCK-trener Ståle Solbakken gleder seg til morgendagens møte med Chelsea. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
KLAR: FCK-trener Ståle Solbakken gleder seg til morgendagens møte med Chelsea. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

- Chelsea er ikke i sin beste form. Men de har spilt bedre enn resultatene - i hvert fall i de to siste kampene mot Everton på søndag og mot Fulham sist. da hadde de fortjent mer. men vi vet hva vi skal gjøre og hvordan det er mulig å slå dem. 0-0, selv om vi selvfølgelig ønsker å vinne, er et godt resultat for oss.

Nysigneringen Fernando Torres skremmer ikke Grue-mannen.

- Han får alltid sjanser. Om han spiller da, det vet vi jo ikke ennå. Men han skremmer ikke han heller. Vi har et stopperpar som matcher ham godt på farten. Han ene (Mathias Zanka Jørgensen) er ung og han andre (Mikael Antonsson) har dårlig hjerte. men sammen er de veldig gode.
Solskjær på studietur Ole Gunnar Solskjær overrasket dansk presse da han tidligere i dag dukket opp i FCKs treningsklær. Molde-treneren har de siste dagene vært på studietur i København.

- Han skal være med oss i to dager, sa Solbakken og spøkte med at «han kan være en fin mann å kaste inn mot slutten», ifølge NTB.

- Det er aldri lett å spille mot FCK. Jeg var selv med å tape her i 2006, og i Ståle har de en fantastisk trener og et fantastisk menneske. Han er den beste treneren FCK kan ha, sier Manchester United-legenden.

Han har snakket med Solbakken om Chelsea, men tror at den påtroppende landslagssjefen har god kontroll på Carlo Ancelottis menn.

- Vi har snakket litt om dem, men Ståle har ikke bruk for min hjelp. Han har studert dem de siste to månedene og han vet hva som skal til for å slå dem.

I KØBEN: Ole Gunnar Solskjær var på treningsfeltet med FC København i dag. - En fin mann å sette inn mot slutten, spøkte Ståle Solbakken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
I KØBEN: Ole Gunnar Solskjær var på treningsfeltet med FC København i dag. - En fin mann å sette inn mot slutten, spøkte Ståle Solbakken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer