Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen ganger blir jeg litt lei av å måtte snakke om Petter Northug

Marcus Hellner om feiden med nordmannen.

RIVALER: Marcus Hellner og Petter Northug har hatt mange dueller i skisporet, og i vinter er det ski-VM i Falun. Marcus Hellner forteller til Expressen at han til tider kan bli litt lei av å måtte snakke om Northug. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
RIVALER: Marcus Hellner og Petter Northug har hatt mange dueller i skisporet, og i vinter er det ski-VM i Falun. Marcus Hellner forteller til Expressen at han til tider kan bli litt lei av å måtte snakke om Northug. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det har blitt skrevet mye om duellene mellom Marcus Hellner og Petter Northug, både i og utenfor skisporet.

Begge de to skiløperne har uttalt seg mye om hverandre, og om konkurransen mellom de to.

Duellen med Northug I en podcast på Expressen snakker reporter Tomas Petterson med flere av de største svenske skistjernene, og i dagens podcast snakker han med Marcus Hellner om blant annet Petter Northug.

I podcasten forteller Hellner at feiden mellom han og Northug startet etter en artikkel som ble skrevet mens de begge var juniorer.

- Den hadde tittelen «Jeg skal slå Petter Northug», og selvfølgelig så han den, og tente på det. Han liker vel ikke svensker og trodde jeg var cocky, sier Hellner.

Litt lei Northug I februar er det ski-VM i Falun, og da handler alt om konkurransen mellom Norge og Sverige.

Hellner innrømmer i podcasten at han til tider kan bli lei av å måtte snakke om Northug, eller kommentere utsagn fra nordmannen.

- Noen ganger blir man litt lei. I begynnelsen tenkte jeg ofte  «Så kjedelig det er å snakke om ham, jeg ikke bryr seg om hva han har sagt», men samtidig gir det en annen dimensjon til løpene og mesterskap, når det blir litt duell og det blir litt mer interessant, sier svensken.

Han snakker også om en kulturen blant skiløperne i Sverige, og hvordan man må være ydmyk, og ikke tro for godt om seg selv. En uskreven regel Hellner ikke liker.

- Man skal være ekstremt ydmyk og det er nesten litt stygt å tro på seg selv. Men sånn er ikke Petter, haha. Jeg ønsker ikke å måtte skamme meg fordi jeg i blant føler meg god, men samtidig, man trenger vel ikke å føle det så ofte som Petter. Han kjenner det vel hele tida, spøker Hellner.

• I helga er det minitour i verdenscupen, i Lillehammer. Petter Northug er tatt ut i den norske troppen, men Hellner kjenner seg ikke helt i form og står over helgas renn, skriver Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media