Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsene Wenger gir seg i Arsenal

Noen ganger er tida inne for avskjed. Arsene Wenger skjønte det og tok en klok beslutning

Arsène Wenger kjente lusa på gangen. Når det er 33 poeng til toppen og mektige Emirates plutselig er halvfullt er det på tide å regissere sin egen avgang.

SLUTT: Arsenal-manager Arsene Wenger slutter etter sesongen. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Arsenal-manager Arsene Wenger slutter etter sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ETTER 21 SESONGER i Arsenal er begeret fullt for Arsène Wenger. Sitronen er presset til siste dråpe. Det er ikke mer igjen.

NOEN HAR SIKKERT trukket et lettelsens sukk etter nedturene de siste sesongene. FA-cupen er som kjent ingen kompensasjon for Champions League. De 33 poengene Arsenal per dato ligger bak ligavinner Manchester City på tabellen er en skam og skandale. Men de som skjønner det vet hvilken manager, fotballmann og menneske som nå forlater The Gunners.

Den største i klubbens historie.

21 ÅR, TRE seriemesterskap, sju FA-cuper .......... en Arsène Wenger. Slik oppsummerer Arsenal FC æraen med den sindige franskmannen. Som kom til klubben, revolusjonerte fotballen og stablet på beina et par årganger verden knapt har sett maken til.

Da Arsenal var gode var de makeløst gode.

Da Arsenal var på sitt beste var de umulige å slå.

JEG TROR IKKE jeg har sett et bedre fotballag enn Arsenal på sitt beste under Arsène Wenger. I 1997/1998-sesongen fikk du forsmaken på franskmannens filosofi, en type fotball som både skjerpet og forandret motstanderne. I 2003/2004 – da Arsenal ikke tapte en kamp på veien til ligamesterskapet (26-12-0) og gikk 49 kamper på rad uten nederlag så du det ultimate produktet. Og jeg husker jeg sammenliknet Arsenals overgangsspill med det du ser i amerikansk fotball – der Patrick Vieira var quarterbacken og folk som Fredrik Ljungberg, Robert Pires, Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Sylvain Wiltord og Nwankwo Kanu – alt ettersom hvem som var på banen – startet framover og gjorde seg spillbare i rom for pasningen fra Vieira.

Det var et kontringsspill verden aldri hadde sett maken til.

Det var verdens beste kontringsspill.

LAGET FIKK NAVNET The Invincibles (De Uslåelige) og er det beste laget Arsenal noen gang har hatt. I min bok er det også et av de beste klubblagene verden noen gang har sett, helt der oppe med Barcelona under Pep Guardiola. Det er også det siste Arsenal-laget som har løftet Premier League-trofeet. Og nettopp derfor, på grunn av denne tørken der en FA-cup i ny og ne ikke har stoppet blødningen, har deler av Arsenal-familien gått lei av Arsène Wenger.

Det er til å forstå i en bransje der man lever av resultatene.

DE SISTE SESONGENE har Arsène Wenger slåss med stadig flere vindmøller. Femteplassen i fjor, 18 poeng bak ligavinner Chelsea og poenget bak Liverpool på den siste CL-plassen, gjorde vondt. Da ligaveien til Champions League 2018/2019 egentlig var kjørt rundt juletider var plakatene med "Wenger Out" allerede ute på Emirates. Og selv om laget er i Europa Leagues semifinale (Atlético Madrid) og kan ta en Manchester United til neste sesongs store europeiske turnering, så har det ikke bremset den stadig voksende misnøyen.

Det ser, hører og vet Arsène Wenger.

Han er en klok mann.

ONSDAG 16. MAI spilles Europa League-finalen i Lyon. Kan Arsène Wenger forlate Arsenal med det trofeet i hendene vil en skrekkelig sesong plutselig være snudd til den beste Arsenal-sesongen på et tiår. Og akkurat nå, selv om astrologi ikke er min sterke side, sitter jeg med en følelse av at det står skrevet i stjernene.

At Arsenal vinner Europa League 2018.

Fordi Arsène Wenger fortjener det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!