Heidi Løke på vei mot storform til VM:

- Noen ganger glemmer jeg at jeg fødte for fire måneder siden

Heidi Løke tar med Oscar (4 md.) til håndball-VM.

MED TIL VM: Heidi Løke og sønnen Oscar skal begge til VM i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MED TIL VM: Heidi Løke og sønnen Oscar skal begge til VM i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette gleder jeg meg skikkelig til.

Det sier Heidi Løke som fyller 35 år midt i håndball-VM i desember. Storhamar-spilleren, som ofte er beskrevet som verdens beste strekspiller, ble lest opp blant landslagssjef Thorir Hergeirssons 16 utvalgte i VM-troppen.

Det skjer fire måneder etter at hun ble mor til lille Oscar.

Og Oscar får dermed oppleve sin første desember utenlands - i vertslandet Tyskland.

- Oscar må med til VM. Det er det ingen tvil om, sier Heidi Løke til Dagbladet etter at VM-troppen er presentert.

Roser ledelsen

30. juni ble Løke mor for andre gang og hun har sønnen Alexander (10) fra før. Hun roser måten Norges Håndballforbund har lagt ting til rette på for at VM skulle bli mulig.

- Dette handler ikke bare om at jeg selv skal komme i VM-form, men det handler om at jeg har to barn og om en kabal som skal gå opp. Oscar er bare fire måneder, jeg må være mamma og jeg er veldig fornøyd med hvordan landslaget har løst ting, sier Løke.

Hun fortsetter:

- Det norske landslaget er ekstremt flinke til å legge til rette for oss spillere. Det var jeg helt avhengig av for at VM var aktuelt, sier strekspilleren.

- Oscar blir med på spillerhotellet?

- He-he, ja, det må han. Oscar og Bjørn (samboer) får nok et eget rom på spillerhotellet. Jeg gleder meg veldig og er kjempemotivert før VM, sier Løke.

Ny hverdag

Tidligere i år forlot hun Györ i Ungarn og i sommer startet hun et nytt kapittel i Storhamar. Flere var kanskje i tvil om hun noen gang skulle rekke å komme i form til VM i desember etter fødselen, men de siste ukene har hun sett en markant bedring av formen.

- Det er tøffere å «få en liten en» til, men jeg har kost meg etter fødselen. Oscar sover når jeg trener. Noen ganger glemmer jeg at jeg fødte for fire måneder siden. Da forventer jeg mer av meg selv, sier Løke.

Hun er bosatt i Sandefjord, men pendler snaut 250 km til Hamar noen ganger i uka for å være med laget.

- Jeg elsker å trene. Og spesielt det å se framgang driver meg videre. Jeg er faktisk veldig positiv til VM fordi jeg har sett så stor framgang i det siste. Jeg trener mye selv, tester meg både med løping (bip-test) og styrketrening, sier 34-åringen, som også jobber i en rolle ved Wang i Tønsberg.

OPTIMIST: Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde troppen til håndball-VM i Tyskland.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OPTIMIST: Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde troppen til håndball-VM i Tyskland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Avventet

Thorir Hergeirsson forteller at landslaget har vurdert Løke nøye gjennom hele perioden siden hun ble mor i sommer.

- Heidi er med i troppen fordi vi har tro på henne, men det har vært en grundig prosess. Det var ingen selvfølge at hun ble klar, sier Hergeirsson.

- Vi spurte oss selv om når hun ville være tilbake for fullt, når hun kunne trene maks styrke. Det er hun helt avhengig for å få kraften tilbake. Sånt tar tid etter en fødsel. Samtidig handler det om støttespillerne rundt Heidi: Bjørn og Oscar. Vi må få alt på plass for at Heidi skal trives, sier landslagssjefen.

Norge VM-åpner mot Ungarn 2. desember.

VM-troppen:

Målvakter: Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand).

Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen (Vipers Kristiansand), Emilie Christensen (Larvik), Helene Gigstad Fauske (Midtjylland), Veronica Kristiansen (Midtjylland), Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti), Nora Mørk (Györ), Stine Bredal Oftedal (Györ).

Kantspillere: Camilla Herrem (Sola), Marit Røsberg Jacobsen (Byåsen), Stine Ruscetta Skogrand (Silkeborg), Sanna Solberg (Esbjerg).

Linjespillere: Kari Brattset (Vipers Kristiansand), Vilde Ingstad (Esbjerg), Heidi Løke (Storhamar).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer