- Noen ganger lønner det seg å være gammel og erfaren

Men Lance tviler på om han kan vinne touren.

SKIFTER IKKE FØR FREDAG: Lance Armstrong passerer Fabian Cancellara i den gule trøya etter dagens lagtempo. Lance tror Cancellara beholder trøya til touren beveger seg inn i Andorra på fredag. Foto: Charles Platiau, Reuters/Scanpix
SKIFTER IKKE FØR FREDAG: Lance Armstrong passerer Fabian Cancellara i den gule trøya etter dagens lagtempo. Lance tror Cancellara beholder trøya til touren beveger seg inn i Andorra på fredag. Foto: Charles Platiau, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Lance Armstrong ligger likt med sammenlagtleder Fabian Cancellara i Tour de France-sammendraget etter dagens lagtempo.

Astana-laget vant klart, men marginen til Cancellaras og Kurt Asle Arvesens lag Saxo Bank ble «bare» 40 sekunder. Ett sekund for lite til at vi får se Lance i gult i morgen.

Etter å ha spist opp de 40 sekundene, var Lance ett sekund foran Cancellara ved passering 30 kilometer. Men på de ni siste kilometerne avsluttet Cancellara sterkt.

- Vi trodde vi skulle klare det. Basert på mellomtidene i løypa trodde vi at vi var nær eller deromkring, men hei - sånn er sykling, sier Lance ifølge BBC.

- Gjorde vårt beste
Men han er ingen slagen mann.

- Vi har sett på prestasjonen vår, og kan si at vi gjorde vårt beste. Vi vant etappen og tjente tid i forhold til våre sterkeste rivaler.

For det handler selvsagt ikke bare om Lance på Astana-laget. Den angivelige striden med tourfavoritt Alberto Contador kom selvsagt i nytt fokus etter gårsdagens resultat.

Etter å ha manglet ett sekund på å bli den eldste mannen i den gule tour-trøya i dag, sier Armstrong at han er usikker på om han er sterk nok til å vinne, men at han tror laget hans vinner. Ikke mer konkret enn det.

- Jeg ønsket å være en av de sterkeste i rittet. Jeg tror jeg er det, men jeg er kanskje ikke sterk nok til å vinne. Jeg tror noen på dette laget vil vinne, sier Lance om Astana-laget som i tillegg til ham og Contador inneholder ess som Andreas Klöden og Levi Leipheimer.

Trøyeskifte i Andorra
Men han utelukker ingenting:

- Det er touren. Jeg kjenner touren og hvordan den skal kjøres. Noen ganger lønner det seg å være gammel og rutinert og ikke ung og sterk. Vi tar det dag for dag.

Men han ser i alle fall noen dager framover når det gjelder den gule trøya.

- Jeg tror ikke den skifter eier før Andorra, sier Lance.

Tour de France klatrer opp til det lille fjellandet i Pyreneene på fredag. De to nærmeste dagene venter relativt flate etapper med muligheter for massespurter.

Dagens Lance-tweets
Som seg hør og bør, har vi sett på Twitter-sida til Lance Armstrong. I kveld skryter han av lagkameratene.

- Popo og Klodi (Popovitsj og Klöden) var brennheite, mener han.

Også Contador får skryt av sin knallsterke hjelperytter:

- Det kan hende de må reparere asfalten på de strekningene der Alberto dro. Alt i alt en stor dag.

Og her henviser nok Lance til at frasparket til Contador ødela underlaget i beste Il Tempo Gigante-stil. Ikke at spanjolen syklet så dårlig at det måtte være dårlig asfalt.