- Noen gråter, noen er forbanna

Ståle Solbakken om hvorfor han samlet de norske spillerne etter kampen.

SAMLET TROPPENE: Ståle Solbakken samlet spillerne etter kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAMLET TROPPENE: Ståle Solbakken samlet spillerne etter kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nederland - Norge 2-0

ROTTERDAM (Dagbladet): Norge holdt seg til kampplanen, men maktet aldri å skape noe da det gjaldt som mest mot Nederland. Dermed endte det med tap og tredjeplass i gruppa.

- Planen var å være i kampen til det var igjen 15-20 minutter, sier Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Etter 75 minutter satset Solbakken alt på et kort, og la om til tre bak og heiv innpå to mann - blant annet angriper Joshua King. I stedet for scoring ble det to baklengsmål.

Landslagssjefen hadde allerede fortalt Jens Petter Hauge at han bare ville få rundt en halvtime dersom et slikt scenario skulle skje og Norge måtte jage scoring. Vingen fikk bare 29 minutter på banen i kveld, etter å ha blitt byttet inn og så ut igjen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Vi var for så vidt relativt komfortable med 0-0 og det vi hadde lagt opp til, sier Solbakken, som var usikker på om han skulle gjøre de drastiske endringene seks-sju minutter seinere enn han først gjorde.

Han er også usikker på hva han kunne gjort annerledes.

- Det er det som skjer fra 75 og ut. Kunne vi hatt en annen plan? Skulle vi ventet litt? Der hadde vi bestemt oss for 3-5-2 med høye vingbacker, sier Solbakken.

- Mange følelser

Landslagssjefen forteller om en spillergruppe hvor flere er langt nede etter at VM-sluttspillet røyk. Han samlet dem etter kampen for å gi dem ros.

- Det er mange følelser. Noen gråter, noen er forbanna. Man reagerer på forskjellige måter. Da er det viktig å få en analyse om hva som skjedde her. Det skjedde de siste ti minuttene. At vi blir enige om hva vi gjorde i denne kampen, sier Solbakken.

TUNG VEI HJEM: Ståle Solbakken på spillerbussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TUNG VEI HJEM: Ståle Solbakken på spillerbussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Birger Meling satte ord på følelsene han satt med.

- Du føler deg tom. Du har kjempet ett år sammen for et felles mål. Når det da går fløyten, så er det en tomhetsfølelse inni deg. Du er skuffet, du er lei deg. Vi er mennesker vi også. Å få den i fleisen etter den høsten vi har hatt er tungt. Det er blytungt å sitte igjen med Svarteper, sier Meling etter kampen.

- Hvordan var det i garderoben etter kampen?

- Det er mye følelser, det er mye frustrasjon. Jeg føler den garderoben sier seg selv, når du ser gutta etter kampslutt, sier Meling til Dagbladet.

Selv om det nok et gang blir et VM-sluttspill uten Norge, er Solbakken sikker på at Norge vil spille i EM i 2024.

- Jeg er sikker på at vi klarer Tyskland 2024, sier han.

- Ikke i nærheten

Morten Langli sa i TV 2-studio at Norge tapte fortjent mot Nederland.

- Det er helt fortjent at vi ryker ut, for i dag er vi ikke i nærheten, sier Langli, etter at Solbakken hadde uttalt at han var fornøyd med kampplanen.

Langli fortsetter:

- Hva tror du Nederland er da, tror du de er misfornøyd med de første 75? De spilte ball-i-hatt med oss, de hadde full kontroll. Vi har ikke en avslutning på mål. I dag er vi er ikke i nærheten. Vi er ikke gode nok, vi har ingenting å skylde på. Vi møtte et lag som er mye bedre enn oss.

Norge skapte knapt noe som helst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer