Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen har allerede spurt etter billetter

Tirsdag får Cecilia Brækhus svar på om hun får bokse i Norge.

(Dagbladet): I kampen mot Jennifer Retzke i slutten av november skadet Cecilia Brækhus seg.

Det viste seg i etterkant at hun hadde bokset kampen med tre brudd i foten.

Lang juleferie Nå må hun ta ferie i 4-6 uker, før hun kan starte opptreningen igjen.

- Neste kamp blir nok ikke før om tre-fire måneder, sier Brækhus da hun møtte pressen i Oslo i dag, med skinne på foten, og krykker.

- Det gjør mest vondt om morgenen, når jeg har ligget og hevet foten rundt mens jeg sover, sier Brækhus, som likevel er i godt humør.

Og humøret kommer til å bli enda bedre hvis hun får det som hun vil, og kan bokse på hjemmebane i Norge neste år.

Avgjørelse tirsdag På tirsdag er det votering i Stortinget, og det vil bli avgjort om proffboksing vil bli tillat i Norge.

- Vi spretter ikke champagnen ennå, vi må vente til saken er ferdigbehandlet i Storinget, sier Brækhus, selv om familie- og kulturkomiteens innstilling var positiv.

- Men for meg personlig ville det vært en stor drøm å kunne bokse på hjemmebane. Jeg vet at det er veldig mange som har jobbet hardt i kulissene for at dette skal bli mulig, og uansett utfall, så har vi gjort alt vi kan, sier hun.

Åpner nytt marked Helt siden oktober i fjor har det vært mye snakk om mulighetene for å bokse i Norge, og Brækhus' kommersielle manager, Rune Brynhildsen, legger ikke skjul på at en eventuell endring i loven vil åpne opp et nytt marked.

- Vi har ikke gjort noe regnestykke på hvor mye det vil si økonomisk, men det er jo et nytt marked, sier Bynhildsen.

Kontrakten med promotor Sauerland går ut i februar, så før Brækhus bokser sin neste kamp må ny kontrakt underskrives.

- Vi må vente til etter tirsdag, og så vil vi fortsette forhandlingene med promotor Sauerland. Hvis det blir lov til å bokse i Norge er det jo naturlig at det blir noe vi må hensyn til i kontrakten, sier Brynhilden.

Selv om boksingen kan bli tillatt i Norge betyr ikke det at Brækhus automatisk vil bokse alle sine kamper her. Blant annet kan forbundene gi henne obligatoriske kamper andre steder, og etter det Dagbladet erfarer kan det være aktuelt å bokse en eller to kamper i Norge, og en eller to kamper i utlandet, hvert år.

- Noen har allerede spurt etter billetter til den første kampen, så dette er nok noe folk har ventet på. Men vi må først se hva som skjer på tirsdag, før vi begynner å se på hvordan et arrangement kan gjennomføres i Norge, sier Brynhildsen.

Det er flere steder som er aktuelle arenaer for et boksestevne. Oslo Spektrum, Telenor Arena, Vestlandshallen og Sotra Arena i Bergen, og Dnb Arena i Stavanger er alle alternativer.

I GODT HUMØR: Selv med brudd i foten er Cecilia Brækhus i godt humør, og på tirsdag kan humøret stige ytterligere, hvis voteringen på stortinget går den veien boksestjernen håper, og at hun kan bokse i Norge neste år. 

Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
I GODT HUMØR: Selv med brudd i foten er Cecilia Brækhus i godt humør, og på tirsdag kan humøret stige ytterligere, hvis voteringen på stortinget går den veien boksestjernen håper, og at hun kan bokse i Norge neste år. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer