Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Noen har hengt opp en «ladestasjon for elektroniske fotlenker» ved utøverbua. Ingen vet hvem

Petter Northug-pek i VM-byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Like utenfor den provisoriske bua utøverne går for å slappe av etter rennene, helt øverst inne på området alle smørebussene står på Lugnet skistadion i Falun, har noen tatt seg bryet med å henge opp en spøk på huset ved siden av.

«Her kan du lade elektronisk fotlenke», står det på en plakat over bildet av, nettopp, en elektronisk fotlenke. Under er det en plakat med samme budskap på engelsk, mens et gammelt ampermeter pryder toppen av den gjøkurlignende installasjonen. På sidene henger det to batteriklemmer som normalt brukes til bilbatterier.

Rettet mot Northug?
Installasjonen, som er farget i rødt, hvitt og blått, har hengt på stolpen utenfor den gamle Skyttepaviljongen i flere dager, og henger altså slik til at alle langrennsløperne er nødt til å passere den på vei inn til bua de skal slappe av i før og etter løp.

KREATIVT: Noen har vært svært kreative i Falun da denne ble laget. Foto: John Rasmussen/Dagbladet
KREATIVT: Noen har vært svært kreative i Falun da denne ble laget. Foto: John Rasmussen/Dagbladet Vis mer

Skismørerne har også tilgang til dette området.

Fargevalgene og at teksten er på norsk gjør det nærliggende å tro at dette er en spøk med Petter Northug. Northug skal som kjent sone dommen for fyllekjøring med fotlenke, og skulle i utgangspunktet ha sonet under VM om han ikke hadd fått utsatt soningen til etter sesongen.

BAK HER: Bak skiltet for utøvernes lounge kan du skimte ladestasjonen. Foto: John Rasmussen/Dagbladet
BAK HER: Bak skiltet for utøvernes lounge kan du skimte ladestasjonen. Foto: John Rasmussen/Dagbladet Vis mer

Men så langt er det ingen som kan svare Dagbladet på hvem det er som har satt opp den provisoriske tulleladestasjonen for fotlenker.

Ingen vet hvem
Komunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund har såvidt sett installasjonen, men har verken hørt om den eller tenkt over den før Dagbladet tar kontakt med ham. Han vet ikke om noen med tilknytning til Norges Skiforbund har hatt en finger med i spillet.

Det vet heller ikke noen i presse- og kommunikasjonsstaben i Falun-VM, til tross for at den har hengt inne på akkreditert område i mange dager.

HVILESTASJON: Det er ikke bare ladestasjon på området. Her er også en kafé for avslapning. Foto: John Rasmussen/Dagbladet
HVILESTASJON: Det er ikke bare ladestasjon på området. Her er også en kafé for avslapning. Foto: John Rasmussen/Dagbladet Vis mer

- Jeg kjenner ikke til at noen har godkjent at den er hengt opp, men jeg kjenner ikke til at den henger der heller, sier kommunikasjonssjef i Falun 2015, Katarina Medvezcky, til Dagbladet.

- Jeg kan i hvert fall si at det ikke er noen av oss som har hengt den opp. La meg sjekke litt og så komme tilbake til deg, sier Medvezcky.

• Har du tips som kan oppklare fotlenkeinstallasjonsmysteriet? Kontakt Dagbladets VM-reporter [email protected] !

Hele Norges coronakart