I FINALEN IGJEN: Jürgen Klopp har tatt enda et lag til en europeisk finale. I kveld spilles finalen i Europa League mellom Liverpool og Sevilla.Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
I FINALEN IGJEN: Jürgen Klopp har tatt enda et lag til en europeisk finale. I kveld spilles finalen i Europa League mellom Liverpool og Sevilla.Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/ NTB ScanpixVis mer

- Noen kommer til å skrive at jeg ikke vant så mye. Det er sant

Klopp om sin egen trenerkarriere.

(Dagbladet): Det er mye som står på spill for Liverpool når de i kveld løper utpå stadiongresset i sveitsiske Basel for å spille finalen i Europa League mot spanske Sevilla. 

I potten ligger det naturlig nok et trofé, men også en plass i neste års Champions League.

Den plassen er i seg selv verdt hundrevis av millioner kroner, men finalen i kveld er også Liverpools siste sjanse til å kvalifisere seg for spill i Europa neste sesong etter åttendeplassen i Premier League. 

Ofte i finalen
Og som alltid før finaler og avgjørende kamper, kommer statistikker og såkalte fun facts rekende på diverse fjøler. Som for eksempel at Liverpool-manager Jürgen Klopp har tapt de fire siste finalene han har vært i som manager. 

- Noen kommer kommer til å skrive at jeg ikke vant så mye. Det er sant, men ofte var vi i finalen mot et lag som var akkurat det lille hakket bedre enn oss, sier Klopp i et intervju gjengitt av Liverpool Echo

Klopp, som overtok Liverpool i oktober, har derimot fått mye skryt for å ha endret mentaliteten til spillergruppa i Liverpool. Finaleplassen i kveld er klubbens første europeiske finale siden 2007 og i februar tapte de røde ligacupfinalen mot Manchester City på straffespark. 

Spenning hele sesongen
Under Klopp ser Liverpool ut til å være med helt til siste slutt. 

- Hvis du ser på karrieren min fram til nå kan du si at hver sesong har vært spennende helt til den siste kampen har vært spilt. I mitt første år som Mainz-manager beholdt vi plassen den siste dagen, mens vi mistet opprykket den siste dagen året etter og året etter der. Så rykket vi opp den siste dagen året etter det igjen, ramser Klopp opp, og fortsetter med samme type historier fra sin tid  i Dortmund. 

- Dette viser at jeg er med i konkurransen helt til slutt. Noen ganger har jeg tenkt at, «Gud, alle andre har vært på ferie i fire uker, mens jeg fortsatt er villmann på sidelinja». 

• Kampen ser du direkte på Max klokka 20.45 i kveld.