Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen la et laken over ansiktet mitt fordi de tenkte at jeg måtte være død

Harry Redknapp ble fratatt verdisaker etter dødsulykke.

FORTELLER I BOK: Harry Redknapp mistet en venn i en minibuss-ulykke i Italia i 1990. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
FORTELLER I BOK: Harry Redknapp mistet en venn i en minibuss-ulykke i Italia i 1990. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp har skrevet en selvbiografi som heter «Always Managing: My Autobiography», som legges ut for salg 10. oktober. Den engelske tabloiden Daily Mail har fått eksklusiv tilgang til den nye boken, og har i disse dager publisert deler av det som står skrevet.

Redknapp skriver blant annet om hvordan han gjorde Gareth Bale til en superstjerne, og at det å se Chelsea vinne Champions League var den verste dagen i livet hans. Men boka skildrer også en langt mer alvorlig episode i managerens liv.

Det var under Italia-VM i 1990 at Harry Redknapp var vitne til at hjemmenasjonen slo Irland. Sammen med noen venner stoppet han for å kjøpe seg litt pizza etter kampen. Vennen Brian Tiler var litt bekymret, fordi gjengen skulle opp tidlig neste morgen for å få med seg Englands kamp mot Kamerun.

Harry Redknapp husker ikke hva som skjedde like etterpå, og våknet opp på sykehus. Han fikk fortalt at vennen Brian Tiler ble drept i en minibuss-ulykke i italienske Lazio etter at Redknapp og vennen kolliderte med tre ungdommer som råkjørte på en dårlig vei. De tre italienske soldatene døde på stedet. Manageren sov da det smalt.

«Jeg våknet opp på sykehus med forferdelige skader. Noen la et laken over ansiktet mitt etter ulykken fordi de tenkte at jeg måtte være død», skriver Redknapp.

Trodde han var død Det var en annen venn, Michael Sinclair, som dro Redknapp ut av bilvraket. Han var dynket i bensin, og vennen fryktet en eksplosjon. Redknapp ville normalt sittet der vennen Brian satt, men ble fratatt setet siden han hadde brukt så lang tid på pizza-restauranten hvor han snakket med noen irer.

«Hvor fatalt var ikke det byttet der?», skriver Redknapp i boka.

Det medisinske apparatet som kom først til ulykkesstedet trodde Redknapp var død, og legene på sykehuset der han ble fraktet trodde det samme.

«Noen trodde ikke jeg ville få bruk for penger der jeg skulle, fordi alle mine verdisaker, inkludert min klokke, aldri kom til rette», skriver Redknapp.

Som et minne om den forferdelige dagen har QPR-manageren et arr på beinet etter et stygt sår. Han pådro seg også brudd i hodeskallen.

«Når jeg ser på bilder av ulykkesstedet, kan jeg ikke tro at noen av oss overlevde. Jeg følte meg så utrolig trist da jeg hørte at Brian var død«», skriver Redknapp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media