Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Noen Leicester-fans har allerede innkassert gullet - det kan virke som de får rett

For revene virker ustoppelige etter ny 1-0-seier.

SIKKER I SIN SAK: Det ble solgt skjerf med «Premier League-Champions» utenfor King Power Stadium før dagens kamp. Wes Morgan ble matchvinner med sin heading i første omgang. Foto: Reuters/NTB Scanpix
SIKKER I SIN SAK: Det ble solgt skjerf med «Premier League-Champions» utenfor King Power Stadium før dagens kamp. Wes Morgan ble matchvinner med sin heading i første omgang. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leicester - Southampton 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Etter at Tottenham spilte 1-1 mot Liverpool på Anfield i går, ville Leicester med seier ha et forsprang på sju poeng ned til London-laget, med seks kamper igjen å spille.

Før kampen ble det utenfor stadion solgt Leicester-skjerf med påskriften «Leicester - Premiership Winners». Det er tydelig at mange allerede har begynt å tro på det som for de fleste har virket som en fjern drøm denne sesongen. Nå er det ikke mange som tviler på Leicester lenger.

- Hadde det vært alle andre lag enn Leicester, er det ingen som hadde tvilt. Det sitter langt inne å tro at de skal holde helt inn. Jeg tenker vel nå at om de tar poeng på Old Trafford, så vinner de ligaen, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Leicester møter Manchester United i den tredje siste runden 1. mai.

- Vinner de fire av seks kamper så er de mestere. Taper de to så må Tottenham vinne resten. Jeg tror det skal veldig mye til å hente Leicester nå, sier Alsaker.

1-0: Wes Morgan stanger inn vinnnermålet. Foto: Nick Potts/PA Wire/NTB Scanpix
1-0: Wes Morgan stanger inn vinnnermålet. Foto: Nick Potts/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer

For revene har også flaksen på sin side, noe som igjen viste seg i dag. Før pause hadde de blå ett skudd på mål, som også gikk inn. I motsatt ende kunne og burde bortelaget tatt ledelsen. Scoringen var nok til å gi Leicester sin fjerde strake 1-0-seier i ligaen.

Gedigen sjanse Leicester startet kampen best, uten å skape noen store muligheter. Det gjorde imidlertid bortelaget.

Southampton fikk en gedigen mulighet til å ta ledelsen etter en snau halvtime da Sadio Mané plutselig var helt alene med Kasper Schmeichel. Midtbanespilleren rundet keeperen og avsluttet, men ballen gikk rett i albuen til Danny Simpson, som holdt hånda inntil kroppen.

- Det er en monstersjanse, mente TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

SMULTRING-GLIS: Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha feiret bursdagen sin med å gi gratis øl og smultringer til Leicester-fansen som var på stadion i dag. her er det ei jente som holder en boks med en smultring. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
SMULTRING-GLIS: Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha feiret bursdagen sin med å gi gratis øl og smultringer til Leicester-fansen som var på stadion i dag. her er det ei jente som holder en boks med en smultring. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Dersom dommeren hadde ment at det var hands og straffespark, ville Simpson sannsynligvis også blitt utvist i situasjonen.

Kapteinsansvar I stedet var det Leicester som tok ledelsen før hvilen, signert kaptein Wes Morgan. Christian Fuchs slo inn et presist innlegg fra sin venstrekant, og Morgan viste stor vilje da han stanget ballen i nettmaskene helt nede ved stolperota - hans første ligascoring denne sesongen.

Tilskuerne på King Power Stadium gikk naturligvis bananas, vel vitende om at eventyrlaget Leicester har ei hånd på Premier League-pokalen.

Like etter pause ropte hjemmelaget på rødt kort da Mané dro ned Jamie Vardy som nesten var på vei alene gjennom. Han ble belønnet med gult kort for forseelsen.

ØL-TØRST: Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha feiret bursdagen sin med å gi gratis øl og smultringer til Leicester-fansen som var på stadion i dag. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
ØL-TØRST: Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha feiret bursdagen sin med å gi gratis øl og smultringer til Leicester-fansen som var på stadion i dag. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

José Fonte vartet opp med en avslutning mot egen vinkel, som ville blitt en sterk kandidat som sesongens selvmål dersom den hadde gått inn. Et tigersprang fra Fraser Forster hindret imidlertid scoring.

Danny Simpson fikk en enorm sjanse til å doble ledelsen da Vardy slo inn foran mål. Fra tre meters hold skjøt han rett på keeper Forster.

P.S Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha feiret bursdagen sin med å gi gratis øl og smultringer til Leicester-fansen som var på stadion i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram