HØYT RESPEKTERT: Lars Tjærnås husker Knut Torbjørn Eggen som en mann han alltid lærte noe av. Foto:  ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
HØYT RESPEKTERT: Lars Tjærnås husker Knut Torbjørn Eggen som en mann han alltid lærte noe av. Foto: ARNT E. FOLVIK/DagbladetVis mer

- Noen liker du godt. Andre respekterer du høyt. Med Knut Torbjørn var det begge deler

Lars Tjærnås møtte Eggen første gang da han var 16 år.

Kondolanseprotokoll: Send inn din siste hilsen til Knut Torbjørn Eggen

(Dagbladet): Knut Torbjørn Eggen gikk bort i går kveld, 51 år gammel.

Nå er Fotball-Norge i sorg.

- Rikt vennskap
Ekspertkommentator Lars Tjærnås forteller at han er satt ut av den blytunge beskjeden.

- Jeg har kjent ham siden vi møttes som 16-åringer på kretslagssluttspill. Jeg har kjent ham som kollega og venn siden det. Vi har holdt kontakt i varierende omfang de siste årene, men det har likevel vært ekstremt rikt hver eneste gang vi har sett hverandre.

Tjærnås forteller at han alltid lærte noe av Eggen. At det var en mann som alltid ga av seg selv og som var rik på ideer og trofast mot verdiene sine.

- Noen mennesker liker du veldig godt. Andre respekterer du høyt. Med Knut Torbjørn var det begge deler.

Tjærnås deler også minner om en stor idrettsmann.

KJENT EGGEN I OVER 35 ÅR: Lars Tjærnås.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
KJENT EGGEN I OVER 35 ÅR: Lars Tjærnås. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Den andre siden så jeg da vi spilte squash mot hverandre eller sto side ved side av hverandre på linja. Da så vi vinneren og kjempen som var født til å lykkes.

- Det er en fryktelig trist dag for norsk fotball, men tankene får til hans nærmeste. Jeg gråter med dem, avslutter Tjærnås.

Jobbet sammen
NRK-profil Arne Scheie er også i sorg over dødsfallet og sliter med å holde tårene tilbake.

- Dette er bare utrolig trist. Jeg begynner nesten å gråte. Det er en fantastisk fyr som har gått bort. Jeg kan nesten ikke få uttrykt nok hvor ufattelig trist dette er, sier en tydelig rørt Arne Scheie.

Scheie vil huske Knut Torbjørn Eggen som fotballspiller og kollega. De to jobbet sammen da de kommenterte blant annet tysk fotball.

- Hans største prestasjon var da han tok Fredrikstad opp til eliteserien igjen. Jeg vil bruke ordet kjernekar for å beskrive ham. Han var interessert i alt, samfunnsengasjert og fotballfaglig sterk. Han var et fantastisk fint menneske.

SORG: NRK-profil Arne Scheie er også i sorg over dødsfallet og sliter med å holde tårene tilbake. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SORG: NRK-profil Arne Scheie er også i sorg over dødsfallet og sliter med å holde tårene tilbake. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer