Lars Lagerbäck vs Alexander Sørloth

Noen lyver!

Ønsker man å eie sannheten er det viktig å holde tunga rett i munnen. I tilfellet Lars Lagerbäck versus Alexander Sørloth sliter NFF med det.

UENIGE OM FAKTUM: Lars Lagerbäck hevder Alexander Sørloth skal ha sagt at han og Per Joar Hanser er inkompetente som fagfolk og ledere. Leipzig-spissen, som føler seg overkjørt av NFF, bestrider påstanden på det sterkeste. Det eneste som er sikkert er at en av dem ikke snakker sant. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UENIGE OM FAKTUM: Lars Lagerbäck hevder Alexander Sørloth skal ha sagt at han og Per Joar Hanser er inkompetente som fagfolk og ledere. Leipzig-spissen, som føler seg overkjørt av NFF, bestrider påstanden på det sterkeste. Det eneste som er sikkert er at en av dem ikke snakker sant. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

I DET ØYEBLIKKET Lars Lagerbäck (72) følte han var nødt til å forsvare hvorfor han falt ned på sandkasse-nivå i krangelen med Alexander Sørloth (24), fikk konflikten innad i fotballandslaget bein å gå på.

Da Alexander Sørloth så seg tvunget til å bestride landslagssjefens påstander begynte den å løpe.

DEN ER IKKE løpt løpsk ennå, men det begynner å nærme seg. Når du ønsker å eie sannheten må du holda tunga rett i munnen, gardere deg mot synkehull og for all del ikke ta feil av vann og bensin.

NFF gjorde ikke det da de prøvde å slokke brannen med forklarende og avvæpnende pressemeldinger.

Da Alexander Sørloth følte seg beskyldt for å lyve etter å ha stått skolerett og bedt laget og ledelsen om unnskyldning, alt på bakgrunn av Lars Lagerbäcks behov for å forklare den lite elegante Kypros-meldinga, blusset det opp igjen.

TO TING ER sikkert der saken står nå. 1) Noen lyver! 2) Den er ikke ute av verden. Hadde samkjøringa mellom aktørene vært optimal - jeg tenker på forklaringene, beskyldningene og unnskyldningene, ville denne ballen ha sluttet å sprette.

Dessverre er det ikke sånn.

Sannheten som ble skapt synes ikke å være den hele og fulle sannheten.

Kan hende fordi den ble skapt.

SÅ LENGE LARS LAGERBÄCK sier A, Alexander Sørloth sier B og NFF gjennom landslagets offisielle stemme utad, Svein Graff, sår tvil ved det landslagsspissen har formidlet via sin agent Morten Wivestad, er ballen i spill som aldri før.

Når NFF sier de antar det Wivestad formidler er Sørloths ord – og et annet sted i svaret til Dagbladet skriver "at agentens ord ikke stemmer overens med trenerteamets" – åpnes det for tvil.

Med setningen om agentens ord fratar de også Alexander Sørloth spillerens stemme.

Det siste denne saken trenger er mer tåke.

LARS LAGERBÄCK SIER han ble provosert til å gå over streken fordi Alexander Sørloth beskyldte han og assistenttrener Per Joar Hansen for å være inkompetente som fagfolk og ledere. Alexander Sørloth provoseres av det, samtidig som han bestrider fotballforbundets versjon på det sterkeste.

I tillegg sier Leipzig-spissen at han aldri så den utsendte pressemeldingen, og at han derfor, selv om han hadde gitt uttrykk for at han ønsket det, aldri fikk muligheten til å gi sin versjon av saken.

NFF sier han hadde fire dager på seg, men valgte å ikke gripe muligheten.

ALLE DISSE PÅSTANDENE gjør krangelen svart og hvit. Det demper ikke konfliktnivået. Det gjør heller ikke den offentlige kommunikasjonen mellom partene.

Lars Lagerbäck, NFF og landslagsledelsen som sådan kan ikke leve med dette røret av påstander og motsigende "fakta".

I Tyskland sitter Alexander Sørloth og føler seg tråkket på av et forbund hvis drakt han elsker å tre over hodet.

DA PARTENE TOK hverandre i handa i bakkant av det turbulente møtet før kampen mot Nord-Irland, var saken ute av verden. Trodde NFF. Så feil kan man ta.

I det pågående opprydningsarbeidet diskuterer man nå hva som er verst, saken eller lekkasjen til VG.

SAKEN HANDLET I utgangspunktet om fag og var ikke veldig farlig, i hvert fall ikke før den avslørte påstander om usaklig kritikk og barnslig retorikk. Det går ei kule varmt i alle fotballag.

Gjennom lekkasjen ble den personlig og vond, og kan nå oppfattes som en trussel mot samholdet.

Enten lekkasjen kommer fra innsida eller via utenforstående det alltid vil være noen som snakker med, tyder alt på at noen har en agenda.

Det betyr at idyllen er brutt.

Blir fortsettelsen en jakt på muldvarper kan vondt bli veldig mye verre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer