Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen må gå

Mandag skrev Dagbladet om hoppere som vil bli vraket fra landslaget. Hoppsjef Hroar Stjernen vil ikke ut med konkrete navn, men bekrefter at utskiftninger vil skje. Sjøl har han endelig bestemt seg for å fortsette i jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvor store utskiftinger blir det foran neste sesong?

- Evalueringa begynner i dag. Både trenerne og de aktive skal vurderes.

- Men det blir utskiftinger?

- Det ville vært unaturlig om det ikke ble det. Seiersmaskiner som Tyskland og Japan kan tillate seg å kjøre videre med samme opplegg. For oss er det mer eller mindre nødvendig å justere litt.

Hroar Stjernen var i møte med toppidrettssjef Bjørge Stensbøl i går. Han følte han fikk den tilliten han trengte for å fortsette.

Valget har ikke vært helt enkelt.

- Det ble mange søvnløse netter under og etter VM. I Ramsau gikk det totalt på trynet for oss, og det er klart en slik opplevelse setter i gang en indre evalueringsprossess, sier Stjernen.

Tre år til

Men etter å ha sett hele sesongen under ett, har Stjernen bestemt seg for å gå på videre.

- Jeg har ikke undertegnet noe, men har gitt muntlige signaler om at jeg vil akseptere den treårskontrakta jeg har fått tilbud om, sier han til Dagbladet.

- Jeg føler at jeg har tillit, og jeg føler jeg har noe å bidra med videre, sier han.

Dagbladet tok en ringerunde i går, og fikk for så vidt bekreftet Stjernens oppfatning. Det er ingen vesentlig misnøye mot ham, til tross for en sesong uten de store resultatene.

- Men bortsett fra VM har sesongen tross alt vist at vi er i framgang. Spesielt gledelig at de yngre hopperne markerer seg, sier Stjernen.

Spøkelser i skapet

Han har rett igjen. Nøkternt sett var denne vinteren bedre enn den forrige.

- Hvorfor begynte det å gå galt under Trond Jøran Pedersen?

- Kanskje fordi han hadde så mye motstand. Trond Jøran var veldig flink, og fikk strålende resultater til å begynne med. Men ikke alle var enige med metodene hans, og det gikk ut over noen av hopperne. Da motgangen kom, spratt en del folk ut av skapet.

- Så det er ikke Trond Jøran Pedersens feil at norsk hoppsport ligger nede?

- Overhodet ikke.

- Disse som spratt ut av skapene, det gjelder for deg å holde dem bak låste dører?

- Jeg føler at jeg har grei tillit i alle de sterke hoppmiljøene i Norge.

- Men jeg vet jo ikke hva som blir sagt bak ryggen min.