- Noen må ha misforstått meg totalt

Usain Bolt satser ikke på tre individuelle OL-gull i 2012.

SUVEREN SPRINTER: Her løper Jamaicas Usain Bolt inn til OL-gull på 200 meter i Beijing. Han ønsker ikke å doble distansen om tre år i London. Foto: AP /David Phillip
SUVEREN SPRINTER: Her løper Jamaicas Usain Bolt inn til OL-gull på 200 meter i Beijing. Han ønsker ikke å doble distansen om tre år i London. Foto: AP /David PhillipVis mer

|||

Sprinteren Usain Bolt sier at han ikke kommer til å satse på å vinne tre individuelle gull i London-OL i 2012.

OL-vinneren på 100 og 200 meter fra Beijing i fjor høst er ikke interessert i å være med på 400 meter i London, selv om arrangørene var villige til å legge opp programmet slik at det skulle være mulig for løperesset fra Jamaica.

Han vant tre OL-gull i Beijing, men det tredje gullet kom på stafetten over 4 x 100 meter.

- Jeg har aldri sagt at jeg kan løpe tre individuelle øvelser. Det krever altfor mye, og jeg tviler virkelig på om jeg kan klare det, sier Usain Bolt i en treningspause hjemme på Jamaica.

- Noen må ha misforstått meg totalt. Det jeg har sagt er at jeg kan løpe 100 og 200 meter eller 200 og 400 meter, men ikke alle tre øvelsene i et og samme mesterskap, sier Bolt.

Ikke bare vant han gullet på de to korteste distansene i OL i fjor høst, men han gjorde det også på en så overbevisende måte at han satte verdensrekorder på begge.

I Beijing vant Bolt 100 meter på 9,69 sekunder. På den dobbelte distansen løp han inn til 19,30 - to hundredeler bedre enn den gamle rekorden til Michael Johnson fra Atlanta-OL i 1996.

(NTB-Reuters)