Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen må jo bli nummer 11 også. Sånn er det bare, he-he

Heidi Weng skuffet igjen, men vil fortsatt gå stafett.

NY NEDTUR: Heidi Weng har ikke fått det til i OL. Nå spøker det for stafettplassen hennes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NY NEDTUR: Heidi Weng har ikke fått det til i OL. Nå spøker det for stafettplassen hennes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre OL-renn er unnagjort for jentene, og Heidi Weng har skuffet i dem alle. 9. plass på 15 kilometer, 11. plass på sprinten og en ny 11. plass på 10-kilometeren - slått med nesten halvannet minutt av Ragnhild Haga - i dag er langt under pari for jenta som leder verdenscupen og vant Tour de Ski.

Enda mer bekymringsfullt er det at Weng ikke har noen god forklaring på hva som skjer. Riktignok satte hun nok ikke verdensrekord i god glid i dag, men likevel.

- Jeg har ikke noe godt svar. Jeg synes jo liksom jeg går greit og, sier hun.

Nå må trenerne gjennom en grundig vurdering før de tar ut stafettlaget. Før OL var Heidi Weng selvfølgelig bankers der. Det er hun ikke lenger. Uthvilte og for lengst friskmeldte Astrid Uhrenholdt Jacobsen blir en stadig hetere kandidat til å få sin OL-debut.

- Vi får se. Det er ikke jeg som tar ut det laget, sier Heidi Weng.

- Hva tror du selv?

- Nei, jeg håper jo jeg får gå en klassisk-etappe da. Jeg syntes jo jeg gikk en grei klassisk-del på 15 kilometeren med skibytte.

- Men noen må jo nummer 11 også. Sånn er det bare, he-he, sier Heidi Weng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!