Pårørende til avdød skimamma hardt ut mot Skiforbundet:

«Noen må sitte med en forferdelig dårlig følelse»

Familien til avdøde Toril Stokkebø går nå til kraftig angrep på Norges Skiforbund. De mener Skiforbundet har unnlatt å informere hundretusenvis av skifolk i Norge om farene ved fluorsmøring i årene før hun døde.

OPPRØRT: Arne Vannebo, enkemannen etter avdøde Toril Stokkebø, mener Skiforbundet har unnlatt å informere hundretusenvis av skifolk i Norge om farene ved fluorsmøring i årene før hun døde. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPRØRT: Arne Vannebo, enkemannen etter avdøde Toril Stokkebø, mener Skiforbundet har unnlatt å informere hundretusenvis av skifolk i Norge om farene ved fluorsmøring i årene før hun døde. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Toppene i Skiforbundet har visst om farene ved fluorholdig skismøring siden 2009, sier Arne Vannebo, Toril Stokkebøs enkemann

- Det er graverende og skremmende at de ikke har tatt tilstrekkelig tak for resten av Ski-Norge før. Noen må jo sitte med en forferdelig dårlig følelse, hvis de vet hvor farlig fluorsmøring er og velger å ikke informere.

Skipresident Erik Røste kommenterer saken slik:

- Basert på dagens kunnskap burde Skiforbundet ha jobbet mer aktivt og målrettet overfor klubber og medlemmer i perioden fram til 2016. I ettertid ser vi at det arbeidet ikke har vært godt nok, men det var basert på den kunnskapen vi hadde da, sier Røste til Dagbladet.

- Etter at STAMI-rapporten ble kjent i 2009, ble det iverksatt mange tiltak mot våre profesjonelle smørere, slik som rapporten anbefalte. Dette fikk bred medieomtale, men kunne absolutt vært kommunisert tydeligere også til resten av Ski-Norge, sier han og legger til:

- I dag er bevisstheten en helt annen hos alle som er involvert i langrennssporten, og vi har alle et ansvar. Skiforbundet bruker nå betydelige ressurser på informasjon og ulike tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer