Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Noen må stoppe Blatter - jeg foreslår Yngve Hallén

Barcelona har nok en gang vist oss hvor vakkert The Beautiful Game kan være. FIFA, fotballens øverste organ, viser oss det stikk motsatte.

TREKK DEG: Morten P mener at det er på tide at Sepp Blatter trekker seg som FIFA-president. Foto: Dagbladet.
TREKK DEG: Morten P mener at det er på tide at Sepp Blatter trekker seg som FIFA-president. Foto: Dagbladet. Vis mer

London — søndag 29. mai

ONSDAG ER DET presidentvalg i FIFA. Etter nattas hendelser, der korrupsjonsanklagede Bin Hammam oppdaterte hjemmesiden sin med å si at han trekker sitt kandidatur, står bare Sepp Blatter tilbake. Og har den gamle mannen skam i livet gjør han det eneste rette.

Oppdaterer hjemmesiden sin han også.

DET ER NOK nå, Blatter (75). 17 år som generalsekretær og 13 år som president er mer enn nok. For The Beautiful Game kan ikke leve videre med sjefer som jukser og bedrar etter eget forgodtbefinnende.

Det bør ikke minst Yngve Hallén og gutta fra NFF ha i tankene når presidentvalgdagen kommer i Sveits førstkommende onsdag.

NORGES FOTBALLFORBUND SIER de støtter Blatter fordi det er viktig å ta ansvar. Det eneste ansvaret man kan ta slik FIFAs utvikling er blitt avslørt de siste ukene er å ta avstand. Og når NFF-sjefene får tenkt seg om en gang til ser de selvfølgelig det.

SÅ LENGE BIN Hammam ennå var i presidentkampen handlet valget om pest eller kolera. Med Blatter som eneste kandidat, om han ikke skjønner sportens beste og trekker seg, vil fotballen få beskjed om hva den lider av.

MOTSTAND: Hva NFFs syn angår har alle som bryr seg noen dager på seg til å kreve NFFs totale avstand fra det sittende regimet, skriver Morten P. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
MOTSTAND: Hva NFFs syn angår har alle som bryr seg noen dager på seg til å kreve NFFs totale avstand fra det sittende regimet, skriver Morten P. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer

Men det er lenge til onsdag og det er lov å håpe.

På fornuften.

HVA NORGES FOTBALLFORBUNDS syn angår har alle som bryr seg noen dager på seg til å kreve NFFs totale avstand fra det sittende regimet.

ENGLAND FIKK (SANSYNLIGVIS) ikke VM 2018 fordi noen har fått betalt for å nekte fotballens mor den beste og riktigste tildelingen. Når et VM-valg ikke handler om det man faktisk kan tilby og levere, men om noen herrer som (sansynligvis) får betalt for å velge et dårligere alternativ, har fotballen et stort problem.

ETTER Å HA tter å ha overvært CL-finalen på fantastiske Wembley i går kveld blir hele greia bare enda tristere. Det må Blatter forstå og ta konsekvensene av. Før onsdag.

Og evner han ikke det, men klamrer seg til makta, må noen reise seg og fortelle han det.

Yngve Hallén — du har 15 minutter til rådighet.

TRAKK SEG: Mohamed Bin Hammam trakk seg i går som kandidat til FIFA-presidenturet. Foto: EPA / Ahmad Yusni / Scanpix
TRAKK SEG: Mohamed Bin Hammam trakk seg i går som kandidat til FIFA-presidenturet. Foto: EPA / Ahmad Yusni / Scanpix Vis mer