Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen mål er stygge, andre fine. Denne var fin.

Aleksandar Prijovic ble matchvinner for Tromsø.

 DAGENS HELT: Aleksandar Prijovic ble dagens Tromsø-helt med sitt første seriemål for klubben. Her i duell med Haugesunds Umaru Bangura. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
DAGENS HELT: Aleksandar Prijovic ble dagens Tromsø-helt med sitt første seriemål for klubben. Her i duell med Haugesunds Umaru Bangura. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Haugesund 2-0

Han har ikke scoret et eneste mål for Tromsø i årets Tippeliga, men da toppscorer Zdenek Ondrasek sviktet var det endelig Aleksandar Privojics tur til å bli helt hjemme på Alfheim.

- Det er fint å få en scoring, klart det. Noen mål er stygge, andre fine. Denne var fin, sier Prijovic.

Da den sveitsiske spissen ble byttet ut kom det en gammel spisshelt inn. Og Ole Martin Årst satte like så godt inn 2-0.

- Vi har en veldig ro i laget. Selv om vi ikke får uttelling med en gang, så vet vi at den kommer, sier Årst om hjemmeseieren.

De to spissene sørget for Tromsøs niende hjemmeseier for året og et fortsatt levende medaljehåp.

Svekket Haugesund
Med Alexander Søderlund ute med suspensjon var det et på papiret svekket Haugesund-lag trener Jostein Grindhaug tok med seg til Tromsø.

Likevel var det nettopp bortelaget som åpnet best på Alfheim. Og allerede etter drøye fem minutter burde de fått muligheten fra straffemerket.

Pontus Engblom utnyttet en misforståelse mellom Saliou Ciss og Benny Lekström, snappet opp ballen og ble lagt i bakken av Tromsø-keeperen. Dommer Anders Johansen vinket derimot spillet videre.

Det var en situasjon Jostein Grindhaug overhodet ikke ville diskutere etter kampen.

- Det vil jeg ikke si noe om. Dere ser selv, sier Grindhaug.

Sjansesløseri
Så var det duket for litt sjansesløseri. Ondrasek var først på en corner, men headingen gikk aldri forbi Haugesunds mann på streken.

Så kom samme mann alene gjennom med keeper Per Morten Kristiansen, men avslutningen gikk rett på Haugesunds sisteskanse.

SLØSTE MED SJANSENE: Både Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen og Haugesunds Håvard Storbæk kunne fortvile over storstilt sjansesløseri på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SLØSTE MED SJANSENE: Både Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen og Haugesunds Håvard Storbæk kunne fortvile over storstilt sjansesløseri på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

I mellomtiden var både stopper Fredrik Bjørk og Ruben Yttergård Jenssen nære for hjemmelaget. Men dette var ikke en kamp hvor sjansene ble godt ivaretatt.

Fevang med gigantsjanse
Det gjaldt i aller høyeste grad også bortelaget. Bare spør Geir Ludvig Fevang.

Syv minutter ut i andreomgangen, da kampen enda sto på 0-0, kom Fevang til det som bare kan beskrives som en gigantsjanse. Med hele Tromsø-forsvaret skulle Haugesund-spissen ganske enkelt heade ballen i et vidåpent mål.

Utrolig nok gikk avslutningen utenfor. Og seks minutter etterpå dukket Aleksandar Prijovic og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Sjansen til Fevang kunne trener Grindhaug snakke om.

- Det var rett mann som fikk sjansen. Han setter vanligvis de. Det er det som er kampen i dag. De setter sjansene sine.

Da innbytter Ole Martin Årst satte 2-0 drøye kvarteret før slutt hadde bortelaget allerede resignert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media