Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen mener Lucas (18) er mer spennende enn Neymar

Spillerne du bør holde et ekstra øye med i Copa America.

KAN SLÅ GJENNOM: Både 18-åringen Lucas (t.v.) og 19-åringen Neymar kan få sine store gjennombrudd på landslaget i Copa America som starter fredag. Foto: Paulo Whitaker, Reuters/Scanpix
KAN SLÅ GJENNOM: Både 18-åringen Lucas (t.v.) og 19-åringen Neymar kan få sine store gjennombrudd på landslaget i Copa America som starter fredag. Foto: Paulo Whitaker, Reuters/Scanpix Vis mer


(Dagbladet): Denne uka starter Copa America - det søramerikanske mesterskapet i fotball.

Zenit-speider Tor Kristian Karlsen reiser til Argentina for å kartlegge mulige forsterkninger for russerne. Han er litt spent på hvor stor oppmerksomhet mesterskapet vil få i et vinterkaldt Argentina.

- Det har vært liten interesse for mesterskapet generelt i oppkjøringen. Det er kanskje litt fordi det er kaldt, det er året etter VM og det spilles ikke i hovedstaden. Jeg har inntrykk av at det var større før.

Likevel er det noen av lagene som stiller sterke tropper. Vertsnasjonen Argentina har fått med både Messi, Tevez og stort sett alt de har av store stjerner. Også Brasil stiller et spennende mannskap.

- Som supporter blir det kanskje ikke så spennende før i semifinalene, men for meg som speider er dette kjempefint, sier Karlsen.

Spennende brasse-tenåringer For det er mange spillere som er heite på overgangsmarkedet som kommer for å vise seg fram i Argentina. Noen er kjente navn allerede, mens andre kan få sine definitive gjennombrudd i dette mesterskapet, tror Karlsen.

Brasil har blant annet med seg Neymar, som er ønsket av en rekke europeiske toppklubber.

STJERNESPEKKET: Vertsnasjonen Argentina har ingen planer om å la erkerivalen Brasil eller noen andre snyte dem for hjemmeseieren i Copa America. Foto: Alejando Pagni, AFP/Scanpix
STJERNESPEKKET: Vertsnasjonen Argentina har ingen planer om å la erkerivalen Brasil eller noen andre snyte dem for hjemmeseieren i Copa America. Foto: Alejando Pagni, AFP/Scanpix Vis mer

- Han er et kjent navn, men om han har hodet på rett plass tror jeg dette kan bli det virkelige gjennombruddet hans. Navnet hans vil være på alles lepper. Men Brasil har også Lucas (18) fra Sao Paulo. Enkelte hevder at han er like spennende som Neymar, og han kan også slå gjennom i Copa America.

Et av usikkerhetsmomentene Karlsen trekker fram, er at mange av spillerne kommer rett fra lange og harde sesonger.

- Dessuten er det flere av de unge spillerne som reiser nesten direkte til U20-VM. Jeg har inntrykk av at det er minst like stort for dem, sier han.

Følg med på disse! Her er andre navn Tor Kristian Karlsen ber norske TV-tittere holde et ekstra øye med:

Javier Pastore, 22 år, Argentina/Palermo:
- Han er vel allerede et kjent navn for folk.

Joel Campbell, 19 år, Costa Rica/Saprissa:
- Jeg kan ta med ham også. Han var med i Gold Cup og spilte vel en statistrolle der. Han er en type som for eksempel kan havne i Norge.

Paulo Henrique Ganso, 21 år, Brasil/Santos:
- En venstrebeint playmaker, en type Brasil ikke har hatt på mange år. Er dessverre veldig skadeutsatt. Han sammenliknes med Kaka, men jeg er uenig i den sammenlikningen. Han er langt mer statisk.

Arturo Vidal, 24 år, Chile/Bayer Leverkusen:
- Vidal er kanskje ikke et kjent navn for alle i Norge ennå. Han er vel den mest anvendelige spilleren noensinne. Han kan spille i alle posisjoner både i forsvar og på midtbanen, også som ving. Han er ekstremt temperamentsfull, rask, har god basisteknikk, er sterk i nærkampene, har et godt skudd og er god med begge føtter.

Jorge Enriquez, 20 år, Mexico/Guadalajara:
- En defensiv midtbanespiller, kaptein på U20-laget. En defensiv playmakertype som spiller med karisma og gjør gode valg.

Sebastian Coates, 20 år, Uruguay/Nacional:
- Det nye stopperhåpet til Uruguay. En svær markeringsstopper som spiller med urugyayansk temperament.

ANVENDELIG: Chiles Arturo Vidal er en av spillerne Tor Kristian Karlsen venter seg store ting av i Copa America. Foto: Robin van Lonkhuijsen, Reuters/Scanpix
ANVENDELIG: Chiles Arturo Vidal er en av spillerne Tor Kristian Karlsen venter seg store ting av i Copa America. Foto: Robin van Lonkhuijsen, Reuters/Scanpix Vis mer