- Noen ønsket at vi ikke skulle lykkes

Bohinen slakter VIF-kulturen.

(Dagbladet.no): Før Lars Bohinen ble sportsdirektør i Stabæk hadde 39-åringen rollen sportslig administrativ leder i Vålerenga. 

I januar i fjor valgte Bohinen å si opp jobben. I et intervju med Dagsavisen ser Stabæks sportsdirektør tilbake på tiden i Vålerenga.

Bildet han tegner av tiden i Oslo-klubben er ikke bare rosenrødt.

- Vålerengas svøpe er at det er så mange i miljøet som har behov for å profilere seg. Og derfor vil Vålerenga aldri få det til før de får bukt med dette problemet. Det er en dyp tradisjon i klubben for at noen vil undergrave hele apparatet, sier han til Dagsavisen.

- Da vi hadde suksess, tror jeg det var noen som ønsket at vi ikke skulle ha det av ren misunnelse.

Den tidligere landslagsspilleren understreker at det ikke er klubbens administrasjon han adresserer kritikken til.

Sterk ledelse

Ifølge Dagsavisen mener han at det er andre krefter som er kilden til Vålerengas problemer.

SA OPP: Lars Bohinen sa opp som sportslig administrativ leder i VIF. Ifølge Stabæks sportslige leder er det mange rundt klubben som ikke ønsker at laget skal ha suksess. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SA OPP: Lars Bohinen sa opp som sportslig administrativ leder i VIF. Ifølge Stabæks sportslige leder er det mange rundt klubben som ikke ønsker at laget skal ha suksess. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

For å få bukt med disse problemene tror 39-åringen at Vålerenga er avhengig av en sterk ledelse. Han snakker om et apparat som kan nulle ut de negative kreftene i og rundt klubben. 

Slik han mener VIF var på vei til å gjøre da han jobbet i klubben, sammen med Kjetil Siem og Kjetil Rekdal.

- Da vi var der, var det mye mindre lov til å ha mer enn en stemme. Her i Stabæk unner alle hverandre suksess. Sånn var det ikke i Vålerenga, sier Bohinen.

- Noen ønsket at vi ikke skulle lykkes
FØR: Bohinen mener han, i samarbeid med Kjetil Rekdal og Kjetil Siem, var på vei til å få bukt med problemene i VIF.