Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen råere?

I OL mistet hun kjedet og i VM røk bremsene, men seier ble det allikevel. Ingen tråkker råere enn Gunn-Rita Dahle.

- Det for gjennom hodet mitt. Jeg tenkte på at jeg ikke skulle komme til mål. Jeg tenkte at jeg ikke skulle være i så god form som topp fem og masse andre rare tanker.

Gunn-Rita Dahle hadde nok av tid til å tenke gjennom både løpet og livet i de støvete skogområdene utenfor Aten. 31-åringen skulle gjøre det nå, dette var dagen. Sesongen hadde vært strålende så langt, men ville endt i kjempeskuffelse om OL-gullet skulle ryke.

- Det perfekte

- Jeg var ikke sikker før den siste lille bakken før mål. Da snudde jeg meg, og tenkte _nå er jeg olympisk mester, fortalte Gunn-Rita som fikk trøbbel med kjedet på tredjerunden og skremte støtteapparat og TV-tittere grundig. Etterpå mente hun at det var like greit:

- I dag fikk vi vist hva terrengsykling er, hvor hårfine marginene er mellom det perfekte og en katastrofe, smilte Dahle i målområdet.

Det ble perfekt _59 sekunder foran canadiske Marie-Helene Premont.

Smerte og kjeft

Det handler om marginer i terrengsykling _uansett hvor stor favoritt du er. For Gunn-Rita har det handlet om å få de til å tippe i hennes retning. Det er slik du blir olympisk mester _gjennom årevis av trening og med viljen til å utsette kroppen for enda mer smerte der andre gir seg. Det skal gjøre vondt og du skal pine deg gjennom de siste tråkkene, for å bli best. Det var også derfor samboer og trener Kenneth Flesjå kjeftet på henne de neste to ukene frem mot VM.

- Drømmeland

Gunn-Rita hadde vunnet det gullet før og slet dessuten med sykdom og en aldri så liten OL-utladning. Hun virket fornøyd. Da sa samboer Kenneth ifra og dro henne ut på treningsturer. Sykkelmonsteret våknet og raste gjennom gjørme og regn i de franske alper uten bremser _og inn til seier.

- Jeg er i drømmeland for tida, gliser Dahle etter å ha vunnet verdenscupen, EM og marathon-VM, i tillegg til VM og OL.

Der er hun takket være mye treningsrealisme.

FAKTA

Født: 10. februar 1973

Bosted: Stavanger

Sivil status: Samboer med Kenneth Flesjå

Høyde: 173 cm

Vekt: 62 kg

Lag: Merida

Meritter: OL-gull 2004, VM-gull (2002, 2004 og maraton 2004), EM-gull (2002, 2003, 2004)

STEM HER:

GULL-RITA: Gunn Rita Dahle jubler under medaljeseremonien i Aten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media