- Noen sier å sparre mot meg er selvmord

213 cm høye Valujev klar til kamp igjen.

(Dagbladet.no): Med sine 145-150 kilo fornuftig fordelt på 213 centimeter, ser Nikolaij Valujev skummel ut. «The Beast From The East» skal etter sigende skremme vettet av sparringspartnerne sine.

- Det finnes folk som sier at å sparre med meg er selvmord. Du må nesten spørre dem om det er riktig, men jeg kan alltids finne andre sparringspartnere, sier den russiske kjempen i et intervju med det tyske boksenettstedet boxen.com oversatt og gjengitt av boxingscene.com.

Valujev forbereder seg til lørdagens tittelkamp mot amerikanske Jameel McCline. Det blir tredje gang Valujev forsvarer WBA-beltet, som viste seg å være for lite da han vant det første gang.

Stor respekt

Jameel «Big Time» McCline er heller ingen småtass. Matchvekta ligger normalt på drøye 120 kilo, og høyden er tett oppunder to meter.

- Han er mer erfaren, større og tyngre enn alle mine tidligere motstandere. Han er en god bokser, og jeg har stor respekt for ham, sier Valujev.

Som seg hør og bør i oppkjøringen til en tittelkamp, er begge boksere skråsikre på seier.

- Vi får se hvordan kampen bli, men jeg vil helt sikkert forlate ringen i triumf, sier Valujev.

- Noen sier å sparre mot meg er selvmord

- Skreddersydd for meg 

McCline, som i en alder av 36 år får sin tredje - og trolig siste - sjanse på en tittel, er minst like overbevisende.

- Valujev er en veldig stor mann, men han er skreddersydd for meg. Jeg kan matche styrken hans. Jabben min er skarpere og forsvaret mitt tettere. Til og med fotarbeidet mitt er forbedret. Det er ingen mulighet for at denne fyren kan slå meg, sier McCline.

Valujev er nå bare fire seirer fra å tangere Rocky Marcianos rekord på 49 kamper uten tap.

- Det ville vært fantastisk, men jeg må tenke på en kamp av gangen. Men det er ganske interessant. Først vil jeg tangere rekorden, så vil jeg smadre den. Det er målet mitt, sier Nikolaij Valujev.

LANGARMET: Noen og enhver kan se liten ut i enden av Nikolaij Valujevs armer. Her er det Monte Barrett som får en på tygga i møtet med russeren i oktober i fjor. Foto: Reuters/Scanpix
LANGARMET: Noen og enhver kan se liten ut i enden av Nikolaij Valujevs armer. Her er det Monte Barrett som får en på tygga i møtet med russeren i oktober i fjor. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
GLADE GUTTER: Smilet satt løst da Nikolaij Valujev og Jameel McCline møttes i Basel i desember. Lørdag møtes de i ringen i samme by, til tidenes første tungvekts-tittelkamp i Sveits.