- Noen snakker med rumpa. Jeg har mer intelligens enn dem

Kinnear svarer fansen. Og kaller Cabaye for «Yohan Kebab».

MONSIEUR KEBAB: I en oppramsing av Newcastles gode midtbanespillere, omtalte klubbens nyansatte sportsdirektør Joe Kinnear Yohan Cabaye som «Yohan Kebab». Og det var ikke det eneste navnet han sleit med. Foto: Graham Stuart, AFP / NTB Scanpix
MONSIEUR KEBAB: I en oppramsing av Newcastles gode midtbanespillere, omtalte klubbens nyansatte sportsdirektør Joe Kinnear Yohan Cabaye som «Yohan Kebab». Og det var ikke det eneste navnet han sleit med. Foto: Graham Stuart, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Newcastles ansettelse av Joe Kinnears som sportsdirektør er ikke spesielt populær blant supporterne. I et intervju med Talksport i går, svarte han på kritikken.

Men det kan spørs om intervjuet hjelper på inntrykket hos de som er kritiske til Kinnear. Han går i alle fall hardt ut mot supporterne.

- Jeg vet ikke hva de ønsker å oppnå, om de vil sette seg ned å krangle med meg. Noen snakker med rumpa, en masse vrøvl. Jeg godtar det ganske enkelt ikke. Jeg har garantert mye mer intelligens enn dem, det er sikkert, sier Kinnear.
 
På spørsmål om laget han nå er sjef for, lister han opp de gode midtbanespillerne han mener de har. Blant annet nevner han «Ben Afre» (Hatem Ben Arfa) og «Yohan Kebab» (Yohan Cabaye).

Papiss Demba Cissé får skryt av Kinnear, men det svekker rosen noe at han uttaler navnet omtrent som «Sissy» - engelsk for «pyse».

Han omtaler også Newcastle-direktør Derek Llambias som «Derek Lambezi», og snakker om spillerne han kjenner fra før - som Shola Amamobi (Ameobi), og nevner også broren Sammy.

- Wow, få i det minste navnet mitt riktig, skriver Sammy Ameobi på Twitter.

Da Kinnear var manager for Newcastle i en kort periode fra 2008 til 2009, kalte han Charles N'Zogbia for «Insomnia» i et intervju. N'Zogbia, som allerede ønsket seg vekk, uttalte deretter at han ikke ville spille for Newcastle igjen så lenge Kinnear var manager.

Verden rundt Kinnear mener motstanden mot ham er provosert fram av mediene, og ramser opp det han har oppnådd i løpet av karrieren som spiller og manager:

- Jeg har aldri fått sparken i livet mitt. Jeg ser på prestasjonene mine, og de fortsetter å spørre meg hva jeg har fått til. Hvor har disse menneskene vært, på en annen planet? Jeg har spilt i fem cupfinaler og vunnet alle, jeg har spilt over 400 kamper for Tottenham. Jeg har blitt årets manager tre ganger, og reist verden rundt som manager, sier Kinnear.

OPPKLARENDE? Joe Kinnear gjorde et kvarters radiointervju med Talksport i går, der han blant annet beskyldte kritiske supportere for å snakke med rumpa. Her fra managertida i Newcastle i januar 2009. Foto: Scott Heppell, AP / NTB Scanpix
OPPKLARENDE? Joe Kinnear gjorde et kvarters radiointervju med Talksport i går, der han blant annet beskyldte kritiske supportere for å snakke med rumpa. Her fra managertida i Newcastle i januar 2009. Foto: Scott Heppell, AP / NTB Scanpix Vis mer

Han startet managerkarrieren som assistent i Al-Shabab i De forente arabiske emirater i 1983, og var også landslagstrener for India og Nepal på 1980-tallet. Deretter har han vært tmanager for Doncaster, Wimbledon, Luton, Nottingham Forest og Newcastle.

- Kan ringe Wenger Halvåret i Newcastle fra 2008 til 2009 er imidlertid den eneste managerjobben han har hatt siden han forlot Forest i desember 2004.

Men til tross for at han ikke har vært så aktiv de siste årene, sier Kinnear at han har gode kontakter innen fotballen. Noe han mener kommer til nytte når han nå skal ha det øverste ansvaret for spillerkjøpene i Newcastle.

- Jeg hørte en dum kommentar om «hvem kan jeg få tak i?» Jeg kan åpne døre til hvilken som helst manager i verden, alle, det er forskjellen. Jeg har brukt hele livet mitt på å snakke med Alex Ferguson, uke inn og uke ut. Jeg kan plukke fram telefonen når som helst på døgnet og snakke med Arsene Wenger, eller hvilken som helst manager i ligaen. I alle divisjoner, sier Kinnear.

Ståle Solbakken, som hadde Kinnear som manager i Wimbledon, er blant dem som er skeptiske til ansettelsen av Kinnear.

OPPDATERING: Engelske aviser har gått Kinnear-intervjuet nærmere etter i sømmene, og plukker fra hverandre mange av påstandene hans. En nøktern variant hos The Telegraph og en frekkere og morsommere versjon hos The Mirror.

For eksempel har han ikke over 400 kamper for Tottenham, han har 196. Han har ikke blitt årets manager tre ganger, men én.