Noen som vil kjøpe laget som stoppet Liverpool?

- Det er trist, sier Riseth.

(Dagbladet.no) Luton overrasket stort da klubben i går ettermiddag spilte uavgjort mot Liverpool i FA-cupen. Laget fra tredje nivå klarte å stoppe de selvutnevnte tittelutfordrerne.

Men klubbledelsen klarer ikke stoppe de økonomiske problemene.

Hver måned taper Luton over fire millioner kroner - og i november ble klubben satt under administrasjon. Innen klokka 18 i kveld må en ny og pengesterk eier være på plass - ellers blir Luton tvunget til å selge sine beste spillere.

Trist Riseth

- Jeg håper at gårsdagens kamp gjør oss mer attraktive og at folk vil trå til. Jeg har ikke lyst til å miste hele det laget jeg har begynt å bygge her. Det er veldig frustrerende, sier manager Kevin Blackwell til BBC.

Samtidig som Luton ble satt under administrasjon, ble de også fratatt ti poeng. Derfor ligger de hvite og sorte rett under nedrykksstreken i League One. Hadde det ikke vært for poengtrekket hadde de ligget rett under playoff-streken.

- Det er veldig trist at de sliter så kraftig økonomisk. Men dette er en liten klubb, med en liten stadion - og da er det ikke lett å snu en negativ økonomisk trend, sier Vidar Riseth til Dagbladet.no.

Han spilte for Luton i 1996, og selv om han har gjort gode hytteinvesteringer her hjemme, har han ingen planer om å spytte penger inn i Luton.

Noen som vil kjøpe laget som stoppet Liverpool?

- Nei, det vil jeg nok ikke gjøre. Jeg tror ikke det er en spesielt god investering, sier trønderen, som i dag deltar på sin første Lillestrøm-trening.

- John Arne var uheldig

I går ettermiddag tok Liverpool ledelsen ved Peter Crouch kvarteret før slutt på Kenilworth Road. Men Luton slo tilbake da John Arne Riise var uheldig og scoret selvmål.

- Liverpool fortjente å vinne, og de vinner helt sikkert omkampen på Anfield. John Arne gjorde egentlig alt riktig, men han var uheldig. Han traff ballen godt, men så gikk den i hånda hans og i mål. Det kan skje alle, sier Riseth.

De to lagene møtte hverandre også i FA-cupen for to år siden, og da vant Liverpool 5-3. Men Luton rystet absolutt rødtrøyene og ledet 3-1 helt til det gjensto en halvtime.

- Disse kampene viser at alt kan skje i cupen. Det er det som er så sjarmerende. Vi ser det i England og vi ser det også her hjemme. De mindre lagene gir alltid litt ekstra når de møter storlag, det så vi da Haugesund gikk helt til cupfinalen i fjor, sier Riseth.

- Må være noen der ute

I løpet av de siste ni ukene har Luton-spillerne bare fått to og en halv ukes lønn, skriver The Times.

MØRKE SKYER OVER LUTON: De hvite og sorte fra Kenilworth Road og ligaens tredje nivå sliter kraftig økonomisk. Nå begynner tida å renne ut. Foto: AFP
MØRKE SKYER OVER LUTON: De hvite og sorte fra Kenilworth Road og ligaens tredje nivå sliter kraftig økonomisk. Nå begynner tida å renne ut. Foto: AFP Vis mer

Så seint som i 1992 spilte Luton i den øverste divisjonen i England, men de siste åra er det mye som har raknet for dem. Spesielt utenfor banen. Derfor rettet Luton en forespørsel til Liverpool før gårsdagens kamp, i håp om å Liverpools andel av søndagens billettintekter.

- De sa vel noe sånt som at «vi må betale spillere 100 000 pund i uka. Dere må fleipe, hvis vi hadde gjort sånne ting ville vi vært i deres situasjon». Vi er bare nødt til å akseptere det. Noen mennesker her i livet har en Rolls-Royce, mens andre har en Mini. Vi kjører rundt i Mini, sier manager Blackwell.

Nå håper han at det finnes noen som er villige til å rydde opp i garasjen til Luton og få fart på Mini-ene.

- Det må være der ute som ser at Luton har noe på gang og har lyst til å være med på det.

OPP MED HÅNDA HVIS DU VIL HJELPE LUTON: Klubben taper over fire millioner kroner hver uke, og har ikke råd til å betale lønn til David Edwards & Co.
BER OM HJELP: Luton-manager Kevin Blackwell håper noen kan redde klubben.