HER SKAL DET BYGGES: Om Manchester City får godkjent planene om å bygge et Etihad Campus, vil Micah Richards og de andre spillerne i klubben kunne boltre seg på et av verdens beste og mest moderne treningsanlegg. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
HER SKAL DET BYGGES: Om Manchester City får godkjent planene om å bygge et Etihad Campus, vil Micah Richards og de andre spillerne i klubben kunne boltre seg på et av verdens beste og mest moderne treningsanlegg. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Noen steinkast fra stadion vil City bygge praktanlegg til 900 mill.

Skal aldri miste et talent som Giggs til United igjen.

(Dagbladet): De arabiske eierne til Manchester City har pøst inn flere milliarder kroner bare på spillerkjøp siden de overtok klubben for tre år siden.

Men den vanvittige pengebruken kan ikke vare evig, særlig ikke når UEFAs finansielle fair play-regler gradvis trer i kraft fra 2012. Og derfor er City i full gang med å bygge et solid fundament for framtida.

Nå håper de å få godkjent planene om et splitter nytt treningsanlegg noen steinkast unna hjemmebanen Etihad Stadium, til en verdi på rundt 900 millioner kroner.

Over et område på 80 acre (323 748 kvadratmeter) skal det blant annet lages 15 fotballbaner i full størrelse og to i halv størrelse, samtlige med undervarme og flomlys, der 400 unggutter kan boltre seg sammen med førstelaget. Det skal også lages et mini-stadion med plass til 7000 tilskuere, som ungdomslagene skal bruke til kampene sine.

Gresstypene matcher alle baner i Premier League
Førstelagsbanene vil ha forskjellige gresstyper som matcher med de ulike variantene i Premier League. Når City for eksempel har en bortekamp mot Stoke, vil de uka i forveien kunne trene på en bane som har den samme gresstypen som på Britannia Stadium.

På Etihad Campus vil førstelagsspillerne også nyte godt av et topp moderne rehabiliteringssenter, med tilhørende spisesal, treningsstudio og garderober.

I dag holder Manchester City til på Carrington, der nærmeste nabo er Manchester United. Om byggeplanene til Etihad Campus blir godkjent i desember, vil det nye treningsanlegget stå klart i løpet av tre til fire år.

Hos City er ambisjonen å produsere langt flere egenproduserte spillere enn i dag, samtidig som de med attraktive fasiliteter vil unngå å miste stortalenter til erkerival United.   

Mistet Giggs til United
Tidlig på 90-tallet var Ryan Giggs en del av Manchester City-akademiet, men han ble som kjent snappet opp av United og resten av historien er kjent.

- United har også kjøpt inn talenter. Men vi har eksempelet med Ryan Giggs, som var på vårt akademi og havnet i United. Det er noe som ikke er helt riktig, sier sjefen for det fotballoperative arbeidet i City, Brian Marwood ifølge Daily Mail.

Under Roberto Mancini har City svidd av over tre milliarder kroner på spillere, men ifølge Marwood vil det nye treningsanlegget være den viktigste investeringen i klubbens historie.

- Det er en del av vår 10-årsstrategi for langsiktig, bærekraftig suksess, sier han til The Guardian.

Marwood er fullstendig klar over at de ikke kan fortsette å bruke hundrevis av millioner i hvert overgangsvindu framover. Poenget med UEFAS Financial Fair Play-regler er at klubbene ikke skal kunne leve over evne, og bruke mye mer penger enn de selv genererer.

Inspirert av Barcelona
I arbeidet med det nye treningsanlegget har City gjort grundig research, og besøkt 30 utviklingssentre for elitesport i ni land, på fire forskjellige kontinenter:

De har blant annet vært innom LA Lakers, Nike-laboratoriet i Oregon, New York Giants, Det australske institutt for sport og Barcelona.

Sistnevnte har satt standarden for resten av fotballverden de siste årene, og Marwood forteller at det er hva de strekker seg ette.r

- 19-åringene våre spilte mot dem i forrige uke. Du kunne lukke øynene dine og se en ung Iniesta eller en ung Xavi, og det er noe vi må jobbe hardt for å klare her også. Trenerstaben her har forsøkt å utvikle en filosofi og ha kontinuitet i måten vi spiller på, fra de yngste lagene og helt opp til førstelaget. I den siste Champions League-finalen hadde Barcelona åtte egenutviklede spillere, som er helt enestående. Ungdommene deres spiller kampene sine like ved Camp Nou, og treningsanlegget er rett i nærheten også. Det gir spillere deres inspirasjon til å ta steget opp til førstelaget, sier Marwood.

EGET STADION FOR UNGDOMSLAGENE: I framtida vil City-ungdommene spille kampene sine på et nybygd stadion med tilskuerkapasitet på 7000. Totalt vil Etihad Campus inneholde 15 fotballbaner i full størrelse og to i halv størrelse. Her leker Devante Cole (til venstre) og Reece Wabara seg med ballen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
EGET STADION FOR UNGDOMSLAGENE: I framtida vil City-ungdommene spille kampene sine på et nybygd stadion med tilskuerkapasitet på 7000. Totalt vil Etihad Campus inneholde 15 fotballbaner i full størrelse og to i halv størrelse. Her leker Devante Cole (til venstre) og Reece Wabara seg med ballen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer