Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Noen timer etter at avhøret var over, røpet den Follo-ansatte at han hadde mer på hjertet

Kom med opplysninger som rystet klubben.

KAMPFIKSING I 2005?: Den Follo-ansatte har fortalt politiet om to til tre mistenkelige kamper rundt 2005. Vedkommende var selv spiller i klubben på det aktuelle tidspunktet. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAMPFIKSING I 2005?: Den Follo-ansatte har fortalt politiet om to til tre mistenkelige kamper rundt 2005. Vedkommende var selv spiller i klubben på det aktuelle tidspunktet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): En ansatt i Follo var i går ettermiddag i politiavhør i forbindelse med kampfiksingssaken der fire spillere for øyeblikket har status som siktet.

I løpet av kvelden fant han ut at han hadde enda mer på hjertet - men da om ulovligheter som kan ha funnet sted flere år tilbake i tid. Mannen kontaktet først Follo, som igjen tok kontakt med politiet i går kveld.

- Vi fikk vite at vedkommende ønsket å gi en forklaring til oss om forhold som ligger langt tilbake i tid. Vi fikk arrangert møtet i dag og gjennomførte et nytt avhør, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til Dagbladet.

Opplysningene handler om to til tre Follo-kamper som ble spilt rundt 2005. Den Follo-ansatte som kom med innrømmelsene var selv spiller i klubben på det aktuelle tidspunktet.

Politiet har ennå ikke tatt stilling til om det er snakk om et straffbart forhold.

- Først må avhøret skrives ut i fulltekst, og så tar vi stilling til på mandag om dette er en del av et annet sakskompleks vi skal etterforske.

- Involverer han flere lagkamerater i kampene han trekker fram?

- Jeg kan ikke gå i detalj på det. Hvis vi skal sette i gang etterforskning i denne saken, ønsker vi å holde kortene tett til brystet. En kampfiksingsproblematikk vil alltid involere spillere og eventuelt gamblere. Jeg kjenner ikke alle detaljer, jeg må først lese avhøret når det er skrevet ut i fulltekst. Men ting kan tyde på at det har skjedd noe straffbart, sier han.

Brekke sier imidlertid at eventuelle straffbare forhold kan være foreldet.

- Det er mange år tilbake. Det kommer an på hva slags straffebart forhold det er. Om det dreier seg om heleri, kan det vært kort frist. Er det korrupsjon eller andre ting, vil det være mye lenger foreldelsesfrist. Vi skal gå grundig gjennom avhøret før vi vurderer om det skal åpnes etterforskning, sier han.

Ifølge politiadvokaten vil det ikke bli flere siktelser eller avhør i løpet av helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media