- Noen vil ta meg

Natt til onsdag ble John Carew anmeldt for legemsfornærmelse etter en episode utenfor en Trondheims-kafé. I går ettermiddag ble anmeldelsen trukket tilbake etter at partene gjorde en avtale.

- Den siste tida har det vært flere som har vært ute etter å ta meg, sier John Carew til Dagbladet. Det var klokka 02.40 onsdag natt en mann i 20-åra leverte en anmeldelse på John Carew for legemesfornærmelse til Trondheim politikammer. Fram til anmeldelsen ble trukket i går ettermiddag, har det versert slåsskamp-historier om Carew på nettet. Dagbladet har de to siste dagene mottatt flere tips om at landslags-stjerna angivelig skal ha vært innblandet i bråk. Saken får ikke noe etterspill.

- Jeg kan bekrefte at anmeldelsen vil bli trukket. Det er gjort en avtale mellom partene og etterforsker, sier jourhavende jurist Thomas Nordberg ved Trondheim Politikammer til Dagbladet.

Godt forlikte

John Carew og hans rådgiver Per A. Flod avdramatiserer hele episoden.

- Vi har rett og slett snakket sammen. Det som har skjedd er beklaget fra begge sider, og partene er greit forlikte, sier Per A. Flod til Dagbladet.

John Carew er oppgitt over beskyldningene. Epiosden han ble anmeldt for, oppsto etter et kafébesøk tirsdag kveld da Carew var ute sammen med broren, og en kamerat. - Denne saken er ute av verden. Jeg har snakket med ham som anmeldte meg. Vi har bedt hverandre om unnskyldning. Mellom oss var det hele ute av verden dagen etter, sier Carew til Dagbladet.

- Hva synes du om at folk legger ut historier og sprer rykter om deg som en slåsskjempe på nettet?

- Jeg kan jo ikke gjøre noe med det. Men jeg driver selvfølgelig ikke og slår ned folk bare fordi de ikke liker meg som fotballspiller. Jeg tar avstand fra all vold, og er også en av frontfigurene i organisasjonen Ungdom mot Vold.

Skremt

Trøkket rundt Carew har vært enormt det siste året. Og suksessen på Rosenborg og landslaget har sine mørke sider også.

- Det skremmer meg hvor lett det er for noen å anmelde meg. Hvem som helst kan jo spasere ned til politiet å hevde at de har blitt slått ned av meg.
- Det har vært en del episoder i det siste. Særlig det du opplevde av rasistiske tilrop i Stavanger og Kristiansand, og nå dette?

- Ja, folk er ofte ute etter å lage problemer. Hvis jeg sitter på byen og tar en cola, så får jeg høre etterpå at jeg har vært på byen og drukket.

- Hvorfor skjer det?

- Fordi jeg er en veldig profilert person, og har hatt stor suksess. Noen er kanskje misunnelige. Kanskje noen hater meg for det. Jeg ser ikke borti fra at noen er negative til meg fordi jeg er mørk i huden, sier Carew.

Vil ha ro

Nå ber Carew om ro. Nå er det bare fotball-EM som betyr noe.

- Jeg har snakket med Nils Johan Semb, og han vil at jeg skal legge dette bak meg veldig fort. Nå vil jeg bare tenke fotball. Forhåpentligvis skal jeg spille noen viktige kamper framover. Per A. Flod anser seg også ferdig med saken. - Dette er en ikke-sak, og derfor vil ikke dette skade Johns gode navn og rykte på noen måte. Hva folk vil spre av rykter og løgner om John på nettet, akter ikke jeg å forfølge. Da vil jeg ikke få tid til mye annet, sier Flod.

  • Dagbladet lyktes i går kveld ikke i å innhente kommentarer fra vedkommende som anmeldte John Carew.
<B>ALVORSPRAT:</B> Nils Johan Semb hadde en alvorsprat etter trening i går. Semb ba Carew legge kafe-episoden bak seg og bare tenke fotball fremover.