Olsbu Røiseland utenfor pallen

Nok en 4.-plass: - Det er nesten tragikomisk

Marte Olsbu Røiseland gjorde som i VM og gikk inn til 4.-plass på jaktstarten i Holmenkollen. Nå ligger hun også an til å bli nummer fire i verdenscupen totalt.

Oslo  20190323.
Marte Olsbu Røiseland gratulerer Denise Herrmann (GER) med andreplassen under verdenscup skiskyting 10 km jaktstart for kvinner i Holmenkollen fredag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Oslo 20190323. Marte Olsbu Røiseland gratulerer Denise Herrmann (GER) med andreplassen under verdenscup skiskyting 10 km jaktstart for kvinner i Holmenkollen fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Få idrettsutøvere har måttet ta til takke med «den sure fjerdeplassen» oftere enn Froland-løperen denne sesongen. Siden nyttår har Olsbu Røiseland endt som nummer fire i seks renn – to ganger på sprint og fire ganger på jaktstart.

- Jeg blir jo nesten mobbet for de 4.-plassene mine nå. Så det er nesten tragikomisk at jeg skulle få en ny en i dag, sa Olsbu Røiseland til NTB etter lørdagens Kollen-renn.

Hun var langt fra like skuffet som etter 4.-plassen i VM i Östersund for to uker siden.

- Av og til er 4.-plass veldig skuffende, men i dag følte jeg at det var en opptur. Jeg ødela for meg selv på første stående skyting og følte at jeg reddet 4.-plassen på den siste skytingen. Så i dag var blant de bedre 4.-plassene, sier kvinnen som gikk seg opp to plasser fra sprinten tross tre bom på standplass.

Jakter trio

Vinneren Anastasia Kuzmina var det ingen som var i nærheten av å tukte lørdag. Hun var eneste kvinne med 20 treff og vant med 1.42 minutts margin.

At akkurat slovaken har vunnet både sprint og jaktstart i Kollen er ikke spesielt godt nytt for Olsbu Røiseland. Nå ligger hun nemlig på 4.-plass også i den totale verdenscupen, ti poeng bak slovaken. Ytterligere åtte poeng foran ligger Lisa Vittozzi, mens Dorothea Wierer har en luke på 42 poeng og ligger an til å vinne.

Uansett blir det hele avgjort på søndagens fellesstart.

- Nå er det bare å lade opp best mulig til de siste rennet. Jeg er selvfølgelig veldig gira på å komme på pallen sammenlagt, og det blir et rotterace uten like. Og så hadde det jo vært gøy å komme på pallen på tampen av sesongen, sier Olsbu Røiseland.

Olsbu-dassen

Hun håper å dra nytte av hjemmebane og det entusiastiske Kollen-publikummet under fellesstarten, især støtten fra hennes egen fanklubb.

- Ja, det er skikkelig god stemning når man går her. Mye folk, og jeg har mye familie og venner som er her og heier på meg. Det er veldig stas, sier hun.

Fanklubben Team Olsbu gjorde seg bemerket med svært sterk deltakelse under VM i Östersund. I Holmenkollen har de til og med fått sitt eget portable toalett.

- Ja, de har fått seg Olsbu-dass, og det er de superhappy med. Det er liksom den største begivenheten for dem, ler Olsbu Røiseland.