Nok en dårlig norsk skøytedag

NAGANO (NTB): Den japanske verdensrekordholderen på 500 meter, Hiroyasu Shimizu, leder etter den første 500 meteren i OL. Han satte olympisk rekord med tiden 35,76. Roger Strøm (bildet) og de andre nordmennene skuffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Japaneren Hiroyasu Shimizu er 2/100 sekund foran canadieren Kevin Overland, som ligger på andreplass.

Treer etter første dag er amerikaneren Casey FitzRandolph, som gikk inn til tiden 35,81 på den raske OL-isen. Shimizu åpnet de første 100 metrene på 9,66, som er 21/100 sekund etter hans egen verdensrekordåpning. For snaut to år siden i Calgary satte japaneren den fantastiske verdensrekorden på 35,39.

Roger Strøm og Grunde Njøs er etter alt å dømme ute av medaljestriden på distansen. Ingen av de to nordmennene leverte løp som var opp imot optimale. Norge la inn protest med krav om at Strøm skal få gå en gang til, men protesten ble ikke tatt til følge.

Grunde Njøs fikk tiden 36,32 og er nummer 11, mens Roger Strøm gikk på 36,53 og ligger på 14. plass etter første dag. Andre og avgjørende løp finner sted i morgen.

Roger Strøms parkamerat, nederlenderen Ids Postma, gikk over ende i første sving. Norge hevdet at Strøm ble hindret, og leverte protest. Protesten ble avvist like etter at distansen var avsluttet.

Grunde Njøs ble idømt en tjuvstart, og ble også han noe passiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer