NOK EN AVSLØRING: Den siste tida har det kommet flere dopingavsløringer. Nå kommer det fram at utøvere fra Kasakhstan har testa positivt under OL i 2008 eller 2012. Foto: EPA/IGOR KOVALENKO
NOK EN AVSLØRING: Den siste tida har det kommet flere dopingavsløringer. Nå kommer det fram at utøvere fra Kasakhstan har testa positivt under OL i 2008 eller 2012. Foto: EPA/IGOR KOVALENKOVis mer

Nok en dopingavsløring: Utøvere fra Kasakhstan tatt

Fra OL i 2008 eller 2012.

Kasakhstans olympiske komité opplyste mandag at fem av landets utøvere avga positiv dopingprøve under OL i 2008 eller 2012.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har den siste tiden reanalysert en rekke dopingprøver fra sommerlekene for fire og åtte år siden. Mange av prøvene har vist seg å være positive.

Ifølge den nasjonale OL-komiteen i Kasakhstan skal fem av landets utøvere være blant dem som nå risikerer å bli avslørt som juksemakere.

Alle de aktuelle utøvernes A-prøve er positiv, og Kasakhstan har derfor sendt representanter til Sveits for å følge analysen av B-prøven.

Ingen av utøverne er navngitt, og det er heller ikke kjent hvilke idretter de konkurrerte i.

Kasakhstansk idrett har opplevd en rekke dopingskandaler de siste årene - særlig innen sykling og vektløfting.

IOC har reanalysert dopingprøver fra Beijing og London i et forsøk på å forhindre at eventuelle dopingsyndere får delta i sommerens OL i Rio. Så langt har 55 prøver vist seg å være positive - 32 fra Beijing og 23 fra London.

Den russiske OL-komiteen opplyser at B-prøven til to av nasjonens dopingmistenkte utøvere skal ha vist seg å være negative. Det skal dreie seg om kappgjengeren Denis Nizhegorodov og roeren Alexander Kornilov.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram