Nok en gang fire sølv til Ballack

Akkurat som i 2002.

Historien gjentok seg for Michael Ballack. Akkurat som i 2002 avsluttet han sesongen med fire sølv. Han har fortsatt ingen internasjonal tittel.

- Det er alltid skuffende når man taper en finale. I det store og hele gjorde laget et storartet EM, men vi gjorde dessverre noen feil for mye, sa han etter tapet for Spania i EM-finalen.

Han greide å riste av seg leggskaden som nær hadde satt ham utenfor. Dermed fikk han omsider spille mesterskapsfinale for Tyskland, seks år etter at han mistet VM-finalen med karantene.

Ballack løp over en mil, og spilte godt tross flere sting i et blødende hodesår, men greide ikke å inspirere Tyskland til seier mot et spillende spansk lag.

- Spania vant ikke ufortjent. Vi manglet litt kraft i dag. Vi ville, men vi greide det ikke. Det var en lang turnering, sa han.

I 2002 tapte Ballack mesterligafinalen med Leverkusen og tapte gullkampen i tysk serie samt cupfinalen før det ble VM-sølv. I år tapte han mesterligafinalen med Chelsea. Det ble sølv også i engelsk eliteserie, ligacupen og altså i EM.

Jens Lehmann er eneste tysker i 23-mannstroppen som har vunnet en internasjonal tittel, UEFA-cupen for 11 år siden.

(NTB)

NYTT NEDERLAG: Michael Ballack har tapt mange finaler i karrieren. I år ble det fire sølv på midtbanespilleren. Foto: AFP
NYTT NEDERLAG: Michael Ballack har tapt mange finaler i karrieren. I år ble det fire sølv på midtbanespilleren. Foto: AFP Vis mer
Nok en gang fire sølv til Ballack
TRØSTET AV MERKEL: Michael Ballack ble trøstet av forbundskansler Angela Merkel etter kampen.