Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid havnet enda lenger bak Barcelona

Nok en nedtur for Real Madrid

Real Madrid hangler videre i La Liga. Den regjerende mesteren så seieren glippe i sluttminuttene da Celta greide 2-2 foran egne fans søndag kveld.

POENGTAP: Gareth Bale ser tomt mot bakken etter Celtas andre scoring for kvelden. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
POENGTAP: Gareth Bale ser tomt mot bakken etter Celtas andre scoring for kvelden. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjestene fra hovedstaden klarte ikke å forsvare seg mot Maximiliano Gomez' mektige hodestøt etter 82 minutters spill.

Dermed er tabellfirer Real Madrid uvirkelige 16 poeng bak erkerival Barcelona. Zinedine Zidanes lag har kun vunnet 9 av 17 seriekamper denne sesongen. Det skal sies at Real har én kamp mindre spilt enn sine argeste konkurrenter, men det er mager trøst når luken til toppen allerede har vokst seg så stor.

Lenge så Gareth Bale ut til å bli matchvinner med sine to raske scoringer før pause. Da gikk Real Madrid fra å havne under 0-1 til å lede 2-1 i løpet av bare fem minutter.

Etter en kontring sendte Toni Kroos ballen til Bale, som skjøt et vakkert skudd til 1-1 etter 36 minutter. Like etter kunne han juble for nok en nettkjenning. Det var waliserens to første La Liga-mål siden midten av september. Rett før jul spilte han sin første seriekamp på to måneder, men det endte med et stygt 0-3-tap for Barcelona i El Clásico.

Real Madrid styrte spillet i Vigo, men viste samtidig svakhetstegn mot et kontringssterkt Celta-lag. Vertene fikk ofte altfor mye rom å boltre seg i, og det klarte de til slutt å utnytte etter 33 minutter. Iago Aspas satte full fart framover og spilte en perfekt pasning til Daniel Wass.

Fra like utenfor 16-meteren lobbet dansken elegant over Real-keeper Keylor Navas på halvdistanse.

I annen omgang fikk Celta sjansen til å utligne fra straffemerket, men Navas reddet Aspas' forsøk. Ti minutter senere kom uansett 2-2 da Gomez knuste Real-stopperne i luften og stanget ballen hardt i nettet.

Det ene poenget var viktig for Celta, som ligger helt nede på 14.-plass. Laget har sju poeng ned til nedrykksstreken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!