INGEN GOD DAG: Tora Berger skjøt seg bort på dagens normaldistanse i OL. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB Scanpix
INGEN GOD DAG: Tora Berger skjøt seg bort på dagens normaldistanse i OL. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB ScanpixVis mer

Nok en norsk kollaps på skiskytterarenaen

Da Domratsjeva vant.

(Dagbladet): Spørsmålet før dagens normaldistanse for jentene var om Tora Berger (32) kunne slå tilbake. VM-dronningen fra både 2012 og 2013, har nemlig skuffet litt i OL så langt.

Lesja-jenta ble nummer ti på sprinten, men fulgte opp med å gå seg opp til en sølvmedalje, bak suverene Darja Domratsjeva på jaktstarten.

Det ble imidlertid tidlig åpenbart på dagens 15-kilometer at Berger fortsatt ikke har storformen helt inne. Hun gikk til godkjent i sporet, men skjøt på seg et tilleggsminutt allerede på den første skytingen.

Det var dessverre bare et forvarsel.

Tre tilleggsminutter Berger bommet to ganger til på skyting nummer to, og da var medaljehåpet i praksis ute, til tross for at hun fylte på både tredje og fjerde skyting.

GULL NUMMER TO: Hviterussiske Darja Domratsjeva tok i dag sitt andre OL-gull på tre dager. Foto: AP Photo / Ferdinand Ostrop / NTB Scanpix
GULL NUMMER TO: Hviterussiske Darja Domratsjeva tok i dag sitt andre OL-gull på tre dager. Foto: AP Photo / Ferdinand Ostrop / NTB Scanpix Vis mer

- Det fungerte ikke helt på standplass i dag. Jeg drar med meg den dårlige følelsen i sporet inn på standplass. Det var ingenting som fungerte, sier Berger til TV2.

Hun syns hun ble defensiv etter bom på første skyting.

- Jeg føler egentlig at jeg er der jeg skal, men i dag fungerte det ikke, sier Berger.

Berger endte til slutt på 16. plass, 3.53,0 bak gullet.

SKUFFENDE: Tora Berger har nå én individuell gullsjanse igjen av karrieren ettersom hun legger opp etter sesongen. Foto: AP Photo / Lee Jin-man / NTB Scanpix
SKUFFENDE: Tora Berger har nå én individuell gullsjanse igjen av karrieren ettersom hun legger opp etter sesongen. Foto: AP Photo / Lee Jin-man / NTB Scanpix Vis mer

En som hadde dagen nok en gang i Sotsji var jaktstartvinner Darja Domratsjeva. Den hviterussiske jenta, som ofte har knivet med Tora Berger i toppen de siste sesongene, knust all motstand og vant et fullstendig overlegent gull.

Domratsjeva står dermed med to gull, og er på god vei mot å bli skiskytterdronningen av OL, akkurat som Martin Fourcade er på vei mot å bli kongen.

Sveitsiske Selina Gasparin og hviterussiske Nadezhda Skardino tok henholdsvis sølv og bronse i ettermiddag. Det er - mildt sagt - overraskende.

Svak norsk innsats Heller ikke de andre norske jentene klarte å innfri i Sotsji i ettermiddag, noe som ikke lover godt før stafetten 21. februar.

Tiril Eckhoff ble nummer 18 etter tre tilleggsminutter, mens Ann Kristin Flatland hadde en grusom dag og havnet langt ned på resultatlista. Flatland var hele 7.40,4 bak Domratsjeva.

Elise Ringen - som erstattet en syk Synnøve Solemdal - hang lenge med i medaljekampen, men skjøt seg bort på siste skyting, og endte på 24. plass, med to tilleggsminutter.