Nok en OL-hest disket for doping

Tatt for det samme som Camiro.

Den tyske sprangrytteren Christian Ahlmann ble onsdag diskvalifisert fra OL på grunn av hesten Cösters positive dopingprøve.

Ahlmanns hest testet i likhet med norske Tony André Hansens hest Camiro positivt på capsaicin. Hansens sak er ennå ikke ferdigbehandlet.

33-årige Ahlmann strykes fra listene i OL, og Tyskland mister dermed femteplassen i lagkonkurransen. Som Hansen ble Ahlmann nektet start i den individuelle finalen i Hongkong.

Ahlmann er ilagt fire måneders utelukkelse etter at Det internasjonale ryttersportforbundet (FEI) fant at han hadde gjort seg skyldig i «grov uaktsomhet» ved å gi hesten et medikament som viste seg å inneholde capsaicin.

Han vil ha sonet utelukkelsen 18. desember. Ut over diskvalifikasjon og utelukkelse må Ahlmann betale 3500 sveitserfranc i bot og sakskostnader.

- Jeg må lese begrunnelsen nøye før jeg beslutter om jeg skal anke, sier Ahlmann.

Tysklands OL-komité krever at Ahlmann betaler tilbake utgifter til transport og opphold for ham og hesten i forbindelse med OL.

Tidligere er dopingsakene mot Denis Lynch og Bernardo Alves avgjort. De ble også diskvalifisert, men slapp begge med tre måneders utelukkelse.

Nok en OL-hest disket for doping

Blir Tony André Hansen diskvalifisert, mister Norge bronsen i lagkonkurransen.

(NTB)

DISKET: Christian Ahlmann og Cösters ble i dag disket fra OL. Foto: AFP
DISKET: Christian Ahlmann og Cösters ble i dag disket fra OL. Foto: AFP Vis mer