Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk:

Nok en remis for Carlsen

Er ett poeng bak lederen av turneringa.

REMIS: Magnus Carlsen har 6,5 poeng før de siste partiene. Foto: EPA / KOEN SUYK / NTB Scanpix
REMIS: Magnus Carlsen har 6,5 poeng før de siste partiene. Foto: EPA / KOEN SUYK / NTB Scanpix Vis mer

Magnus Carlsen med hvite brikker måtte nøye seg med remis mot indiske Baskaran Adhiban i den internasjonale sjakkturneringen i Nederland fredag.

Remisresultatet gjør at Carlsen har 6,5 poeng før de siste partiene. Nordmannen møter nå Pavel Eljakin lørdag før han avslutter turneringen mot tapende VM-motstander Sergej Karjakin.

Før de to siste partiene ligger Carlsen ett poeng bak turneringsleder Wesley So. Også han måtte nøye seg med remis fredag.

I partiet mot Adhinan gjorde Carlsen flere feil, og like før partislutt gjorde han en feil som kunne kostet han dyrt. Den indiske motstanderen klarte imidlertid ikke å utnytte feilen til Carlsen, og da det nærmet seg det 45. trekket, gikk det mot avbytter og remis.

Carlsen gjorde et siste forsøk på å fremtvinge seier, men Adhiban kontret utmerket og sørget for at de to tok et halvt poeng hver. Etter det 49. trekket ble de to enige om remis.

Dermed er det sannsynlig at Carlsen må vinne sine to gjenværende partier for å ta hjem seieren i turneringen. Mot Eljanov har Carlsen svarte brikker, mens han mot Karjakin har hvite.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling