VURDERER FRAMTIDEN: Som Edvald Boasson Hagens, går også Geraint Thomas kontrakt med Team Sky ut i desember måned. Her er han avbildet under årets Paris-Nice. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
VURDERER FRAMTIDEN: Som Edvald Boasson Hagens, går også Geraint Thomas kontrakt med Team Sky ut i desember måned. Her er han avbildet under årets Paris-Nice. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERGVis mer

Nok en stjerne kan forlate Team Sky

- Jeg vurderer andre tilbud, innrømmer rytteren.

(procycling.no): Som Edvald Boasson Hagen, har også Geraint Thomas en kontrakt som går ut i desember måned. Og som nordmannen, lytter også waliseren til andre tilbud:

- Det har vært mye interesse, fra mange lag, sier Thomas til BBC Wales Sport.

- Det gir meg selvtillit

En gang i framtiden er han sett på som en naturlig arvtaker for Chris Froome og Richie Porte som kapteiner i Sky.

I slutten av måneden fyller han 28 år. Derfor er det lurt å veie opp alternativene før han skriver under en ny langtidskontrakt. Både Thomas og Boasson Hagen har kjørt for Sky-laget siden oppstarten i 2010.

- Jeg snakker selvsagt med Sky, og regner med at dette blir avklart i løpet av en ukes tid. Sky er et kjempelag, men jeg synes det er greit å kikke på andre lag og de forskjellige tilbudene. Det gir selvtillit når også tre-fire andre tilbyr gode betingelser, sier han.

Olympisk mester

Thomas er olympisk mester på bane fra både Beijing og London. Nå er hans fokus fullt ut på landeveien. I mars fikk han sin første mulighet som sammenlagtrytter for Sky i Paris-Nice. Der viste han tidvis strålende form, inntil en velt ødela mulighetene hans.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no