Nok en superstjerne i søkelyset for skattejuks

Xabi Alonso hevder sin uskyld.

SKATTEJUKS?: Bayern München-spiller Xabi Alonso føyer seg inn i rekken av fotballstjerner som har kommet i det spanske skattevesenets søkelys. Foto: Andreas Gebert/dpa/NTB Scanpix
SKATTEJUKS?: Bayern München-spiller Xabi Alonso føyer seg inn i rekken av fotballstjerner som har kommet i det spanske skattevesenets søkelys. Foto: Andreas Gebert/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bayern München-spiller Xabi Alonso føyer seg inn i rekken av fotballstjerner som har kommet i det spanske skattevesenets søkelys.

Fredag presenterte skattevesenet anklager om tre tilfeller av skattefusk i perioden 2009 til 2011. Det skal dreie seg om skattefusk på tre millioner euro. Saken handler om penger Alonso skal ha tjent på såkalte «imagerettigheter».

Ifølge Ritzau hevder 34-åringen sin uskyld. Han hevder dessuten at han ikke har blitt orientert om at en sak er opprettet mot ham.

Også Lionel Messi og Javier Mascherano (begge Barcelona) har havnet i søkelyset for manglende innbetalt skatt av inntekter tjent via imagerettigheter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer