Haag, Nederland 20180722.
Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum tok Norges første EM-gull i sandvolleyball på over 20 år under EM i Haag.
Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
Haag, Nederland 20180722. Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum tok Norges første EM-gull i sandvolleyball på over 20 år under EM i Haag. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpixVis mer

Nok en triumf for de norske sandvolleyballgutta

Tre titler i juli og august.

For to uker siden tok Anders Mol og Christian Sørum Norges første EM-gull i sandvolleyball siden 1997, bare en uke etter at de vant majorturneringen i sveitsiske Gstaad.

Også den var historisk, ettersom et norsk sandvolleyballpar ikke hadde vunnet en majorturnering på 20 år.

Denne uka har Norges nye idrettshåp klint til igjen, og etter godt spill i majorturneringa i Wien tok de seg i dag til finalen.

Der møtte de polske Grezegorz Fijalek og Michal Bryn, som lenge slet mot nordmennene.

Overbevisende spill

Norge startet godt og klinte tidlig til med en monsterblokk da Fijalek forsøkte å banke ballen over nettet.

Polakkene slet mot Mol og Sørum, og det så ikke ut til at Fijalek og makkeren Bryl helt visste hvordan de skulle slå de norske gutta.

Mol og Sørum storspilte i det første settet, der de vant 21-12.

Jevnt

I det andre settet var det polakkene som kom best i gang, men nordmennene svarte direkte og gikk fra 3-1 til 3-3 på kort tid.

De unge talentene fra Norge dro fra, men ikke langt nok til at de kunne ta det med ro i det andre settet. De polske gutta jaget hele veien, men det så lovende ut for Mol og Sørum.

Det andre settet var mye jevnere enn det første, men da Norge tok et viktig poeng på stillinga 18-16 til Norge, gikk det bare én vei. Det andre settet endte 17-21 til Mol og Sørum, dermed hadde de sikret sin tredje tittel i sommer - og sin 19. strake seier.

Anders Mol var kampens store spiller med ni blokker, noe som var mye av grunnen til at Norge vant.

- Jeg vet ikke hvor jeg lærte det (å blokke så bra, journ. anm.). Jeg har lært det av faren min. Jeg har spilt mot høye spillere og har lært meg å bruke rekkevidden min, sa Mol etter kampen.