Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nok en verdensstjerne mister VM

Storscorer operert i går.

SKULDEROPERERT: Nadine Krause får ikke med seg VM, etter at hun tirsdag ble operert i skulderen. Nå får Tyskland det tøft. Foto: EPA
SKULDEROPERERT: Nadine Krause får ikke med seg VM, etter at hun tirsdag ble operert i skulderen. Nå får Tyskland det tøft. Foto: EPA Vis mer

|||(Dagbladet) Norge er langt fra det eneste landslaget som har skadetrøbbel én måned før VM.

Flere andre lag må klare seg uten noen av sine beste spillere, og Tyskland er i ferd med å bli spesielt hardt rammet nå.

Det har lenge vært klart at Grit Jurack vil miste mesterskapet i Kina som følge av graviditet. Nå er det også klart at bakspillermakker Nadine Krause går glipp av VM.

Dermed er tyskerne - en av de største medaljekandidatene - alvorlig svekket.

Storscorere
Sjekk bare hva Jurack og Krause har utrettet i de siste mesterskapene:

VM i 2005: Krause ble toppscorer med 60 mål, mens Jurack scoret 55. Sistnevnte hadde i tillegg nest flest målgivende i VM (42).

EM i 2006: Krause var igjen toppscorer, denne gangen med 58 mål. Jurack nettet 41 ganger og ble assistdronning med 51 målgivende.

GRAVID: Grit Jurack er gravid og vil følge VM fra tv-stolen. Foto: EPA
GRAVID: Grit Jurack er gravid og vil følge VM fra tv-stolen. Foto: EPA Vis mer

VM i 2007: Krause slet med skade, men scoret likevel 48 mål. Jurack ble mesterskapets toppscorer med hele 85 fulltreffere og hun hadde dessuten 39 målgivende.

EM i 2008: Krause puttet 22, tross skade og lite spilletid. Jurack nettet nest flest i EM med 46 mål og hadde i tillegg 33 målgivende.

- Et hardt slag
En slik duo vil ethvert landslag savne. Og selv om Tyskland har en bedre bredde enn mange andre, vil de definitivt få det tøft mot de aller beste uten Krause og Jurack. Det er bare noen uker siden Krause kom på tredjeplass på toppscorerlista i såkalte World Cup i Danmark.

Krause - som har 711 mål på 170 landskamper - ble ifølge Süddeutschen Zeitung operert i går, og hun kommer trolig tilbake på banen først om tre måneder.

- Dette er et hardt slag for oss. Utgangspunktet vårt i VM har nå blitt helt annerledes, sier landslagstrener Rainer Osmann.

Tyskland er i gruppe med Danmark, Sverige, Frankrike, Brasil og Kongo - og de kan først møte Norge i en eventuell semifinale.

PS! Operasjonen betyr selvfølgelig også at Krause ikke får med seg Københavns Champions League-kamp mot Larvik om halvannen uke. Hun satt på tribunen da lagene møttes i Norge på lørdag.

image: Nok en verdensstjerne mister VM
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media