Nok et ettmålstap for Odd

Sløste bort poengene mot Strømsgodset.

(Dagbladet.no): Odd - Strømsgodset 0-1 (0-0).Odd Grenland viste glirende takter i de siste kampene før ferien, og etter noen fantastiske oppvisninger så laget ut til å klatre på tabellen.

I dag var laget tilbake til gamle synder - og ligger igjen på den jumbplassen de lå på i starten av sesongen.

Misbrukte sjansene

For selv om laget til tider spilte fin fotball klarte de aldri å omsette sjansene de fikk. Da kvarteret var spilt hadde lagets to hjemvendte sønner, Morten Fevang og Tommy Svindal Larsen, hatt hver sin gode mulighet til å gi hjemmepublikumet noe å smile for.

Men som så mange ganger før i år endte forsøkene på utsiden av treverket.

Zbynek Pospech og Espen Rudd hadde også gode skuddfirsøk før dommer Espen Berntsen blåste for pause, men Godsets i år så utskjelte sisteskanse Espen Johnsen lot seg ikke overliste.

Odd kjøret et voldsomt tempo fra start, men når ikke målene kom saknet også tempoet.

Dermed kunne også bortelaget, men playmaker Fredrik Winses og en gjenfødt Trond Fredrik Ludvigsen vise seg fram. Og etterhvert kom også lagets første sjanse - og for en mulighet det var.

GIKK I STÅ: Jacob Sørensen (midten) og Odds andre teknikere ble ofte for godt pakket inn til å skape noe. Foto: BIRTE ULVESETH / SCANPIX
GIKK I STÅ: Jacob Sørensen (midten) og Odds andre teknikere ble ofte for godt pakket inn til å skape noe. Foto: BIRTE ULVESETH / SCANPIX Vis mer

Øyvind Leonhardsen fikk tillitt fra start på bekostning av Keijo Huusko, og etter drøye tjue minutter viste løpsmaskinen at han fortsatt kan henge med i svingene. «Leo» vendte opp i feltet, og skjøt ballen utagbart forbi Rune Almenning Jarstein i Odds mål.

Men heldigvis for landslagskeeperen gikk ballen først i tverrligger, så i stanga, før den spratt langt streken og bort fra faresonen.

Perlemål

Odd fortsatte å svikte i den siste tredelen av banen, og da går det som det ofte går i fotball - motstanderen får uttelling.

Ludvigsen slo presist inn fra venstre. I feltet kom Thomas Sørum stupende inn, møtte perfekt med pannebrasken, og dermed var spissens tredje tippeligascoring et faktum.

– Det var jo en jevn kamp som fort kunne bikket begge veier sånn som jeg ser det. Vi hadde marginene med oss og jeg klarte å putte den ene som avgjør og det er jo gøy, sa Sørum til NTB.

Dette var ikke bare spissens tredje scoring, Sørum har nå nettet i tre strake kamper. Men tross formoppsvingen velger Sørum å ikke ta av.

– Så lenge jeg spiller på et lag som vinner så er jeg fornøyd, men det er jo klart det er gøy å score mål.

Fernando de Ornelas var tilbake på banen for Odd for første gang på fire kamper, men søramerikaneren virket sliten etter å ha representert sitt land under det nylig avsluttede Copa America.

Sluttspurt til ingen nytte

Da snaue 25 minutter gjensto stte Odd inn stjerneskuddet Fredrik Gulsvik for å løse opp i flokene. Derfra og ut var det egentlig bare ett lag på banen.

Med den voldsommet sluttspurten virket laget uunngålig. Mange på Skagerak Arena hadde til og med reist seg da Nat Borchers headet i krysstanga fra kort hold.

Innelide André Muri og unge Trond Viggo Toresen hadde begge feite muligheter de satte henholdsvis over og utenfor.

Strømsgodset på sin side, lå bak og forsvarte seg godt, og satset på kontringer. Ingen av dem resulterte i scoring, men det var det heller ikke behov for.

– Kommer etterhvert

– Det ble en kamp hvor vi rent prestasjonsmessig ikke var på topp, og vi klarer ikke å sette sjansene våre. Vi har sju-åtte sjanser og skulle satt to-tre av dem, sa Odd-trener Gaute Larsen som mener at løsningen er på vei.

– Stefan Bärlin og Bentley (som spiller U20-VM med Nigeria) er jo på vei, Stefan blir klar mot Rosenborg på onsdag (i cupen), mens Bentley kommer etter hvert, sa Larsen.

Dermed måtte Odd nok en gang - den sjuende i år for å være korrekt - gå av banen etter å ha tapt med ett mål.