Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nok et livredningsforsøk i Lyn

Vedtok emisjon. Må møte i retten i morgen.

Oslo  20090917. Lyn-direktør Erik Langerud forklarer om situasjonen til fotballklubben Lyn på Ullevaal stadion i Oslo torsdag formiddag.
Supporterutstyr, fotballskjerf, supporter-skjerf .
Foto: Lise Åserud / Scanpix .
Oslo 20090917. Lyn-direktør Erik Langerud forklarer om situasjonen til fotballklubben Lyn på Ullevaal stadion i Oslo torsdag formiddag. Supporterutstyr, fotballskjerf, supporter-skjerf . Foto: Lise Åserud / Scanpix . Vis mer

|||(Dagbladet): Lyn AS skal i morgen møte i et rettsmøte i Oslo klokka 9.30 fordi de er begjært konkurs av Skatt Øst.

Men i formiddag holdt Lyn AS en ekstraordinær generalforsamling. Et privat initiativ gjorde at de ville gjøre et siste forsøk på livredning.

- Vi har vedtatt en emisjon, sier administrerende direktør Erik Langerud til Aftenposten.no.

Det innebærer at selskapet har utstedt nye aksjer i selskapet, men Langerud vil ikke si noe om størrelsesordenen.

Skatt Øst har omtrent en million kroner utestående.

- En mulighet, hvis vi får inn tilstrekkelige midler er å betale ned kravet fra Skatt Øst før rettsmøtet og så forsøke å jobbe videre med det totale behovet etterpå, sier Langerud.

De fleste kreditorene til Lyn har gått med på å nedskrive eller til og med slette gjelda til klubben. Men Skatt Øst og datterselskapene til Norges Fotballforbund har avvist dette og krever gjelda tilbakebetalt.

I morgen er D-dagen som har hengt over Lyn i hele høst. Usikkerheten har vært svært stor, først 1. desember fikk spillerne beskjed om at de fikk lønn for november.

I tillegg står de på lista over klubber som ikke får klubblisens uten å vise fram positiv egenkapital innen nyttår. Uten lisens blir en klubb tvangsflyttet til 2. divisjon.

Lyns redningsaksjon er den andre i klubben, 30. september fikk klubben skrapet sammen nok millioner til å drifte klubben ut sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media