Nok et Shampo-tap

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Dallas-Columbus 3-0. Dallas-keeper Ed Belfour måtte hente fram «Save of the day» for å stoppe Espen Knutsen i natt. Tapet var Columbus' fjerde på rad.

På stillingen 2-0 i andre periode var Shampo nemlig uheldig som ikke pirket inn returen på sitt eget skudd. Men Belfour reddet mesterlig og ble belønnet med «Save of the day» fra tv-kanalen Fox Sports. Redninga fikk også de 17 001 frammøtte i Dallas til å rope «Eddie» taktfast ut perioden.

-Han er en utrolig keeper, innrømmer Columbus-trener Dave King overfor nyhetsbyrået AP.

Espen sleit som resten av blåjakkene i første periode, men spilte seg stort opp i den andre halvdelen av kampen. Flere ganger spilte han fri lagkameratene, men pucken ville ikke inn for Blue Jackets i natt.

Utvisning

Columbus hadde hentet inn to forsvarsspillere fra farmerlaget foran møtet med Dallas. I tillegg var russeren Alex Selivanov klar for å forsterke angrepet. Men den målfarlige vingen hadde ingen stor dag på isen. Dallas scoret allerede etter fem minutter, og la på til 2-0 etter et drøyt kvarter. Det målet kom i overtallsspill etter at Shampo ble utvist. Nordmannen hektet seg nemlig fast i Dallas' Mike Modano, og dommerne mente at Shampo holdt amerikanerens kølle. Til store protester fra Shampo fikk han tildelt to minutter i utvisningsboksen. Reprisene viser også at Modano falt i isen litt for lett.

Klokka tre

Og Dallas defensive system holdt unna resten av kampen. Stars-trener Ken Hitchcock er NHLs svar på Drillo, og bruker mange timer i videoanalyserommet foran hver kamp. Det har ført Texas-laget til sluttspillfinalen de to siste sesongene. Og de er favoritter til å gjenta suksessen i år.

Tapet var det fjerde på rad for Columbus. Målforskjell i tapsrekka: 3-17. Dermed er Ohio-laget fjerde dårligst i NHL.

I kveld venter Dallas hjemme i Columbus. Og da er begge lags spillere like slitne: Ingen kom seg i seng før klokka tre etter nattas flytur.

  • Shampo var ikke på isen ved noen av målene.
  • Ed Belfour har holdt nullen i tre strake kamper.