Nok var nok for Tour-syklistene

Fransk politi fortsetter å jakte på dopingmisbrukere i Tour de France. I går stormet politiet inn på hotellet til det nederlandske TVM-laget. Dagen etter reagerte rytterne med å lunke gjennom den 149 kilometer lange etappen.

Danske Bjarne Riis, som er lagkaptein i tyske Telekom, syklet fram til dommerbilen da feltet ankom Saint Jorioz etter 32,5 kilometers gå sakte-aksjon på rittets 17. etappe. I bilen satt rittleder Jean-Marie Leblanc, som fikk opplyst av dansken at rytterne aktet å aksjonere. Deretter stoppet hele feltet opp og ble stående midt i veibanen i nærmere 20 minutter.

- Vi aksjonerer på grunn av den uverdige behandlingen TVM-laget har vært utsatt for, sa mannen som leder sammenlagt, italienske Marco Pantani under aksjonen.

Da feltet omsider gikk med på å sette seg på syklene igjen, fortsatte aksjonen ved at rytterne tok av seg startnumrene. De ville gjennomføre etappen kun for publikums skyld, og ikke for arrangørene. Hele det spanske laget Once valgte å bryte Touren i protest.

- Vi gjennomfører etappen for publikums skyld, sa Polti-kapteinen Luc Leblanc.

For to uker siden ble det franske Festina-laget utestengt fra Touren etter at lagets sportsdirektør Bruno Roussel innrømmet at syklistene systematisk doper seg. Dagen etter nektet syklistene først å starte etappen, før de kom i gang over en time forsinket.

(NTB-AFP)

NOK VAR NOK: Rittlederen i Tour de France Jean-Marie Leblanc i diskusjon med Telekoms Erik Zabel (t.v.) og sammenlagtleder Marco Pantani i Mercatone Uno foran onsdagens 17. etappe av Tour de France.