- Nøkkelen er å signere de rette spillerne

Benitez tror på ligagull i årets sesong.

Forrige gang Liverpool tok hjem seriegullet hadde nærmest ingen hørt om Internett. Mobiltelefoner kom i koffertstørrelse. Ingvar Stadheim var trener for det norske herrelandslaget. George Bush senior var amerikansk president.

Vi må helt tilbake til 1990 for å finne Merseyside-lagets hittil siste seriegull i en imponerende rekke på 18 ligatrofeer.

På tross av Manchester Uniteds opptur på nittitallet er Anfield-klubben fortsatt storebror. De har fremdeles ét ligagull mer enn forrige sesongs engelske mestere.

Rafael Benitez mener at neste sesong kan bli året kaptein Steven Gerrard kan ta med seg Premier League- trofeet tilbake til klubben.

Utfordrerposisjon

Den spanske manageren håper at laget neste sesong kan strekke seg og komme i utfordrerposisjon:

- Hvis vi er nærme (toppen av tabellen, red.anm.) tror jeg vi kan vinne tittelen, sier Benitez til klubbens offisielle hjemmeside.

Benitez, som vant to ligatitler med den spanske klubben Valencia, mener den engelske ligaen er vanskeligere å vinne. Allikevel er han optimistisk.

NYE SPILLERE: Benitez har notert seg flere navn på blokka foran neste sesong. FOTO: PAUL ELLIS/ AFP PHOTO
NYE SPILLERE: Benitez har notert seg flere navn på blokka foran neste sesong. FOTO: PAUL ELLIS/ AFP PHOTO Vis mer

- Vi vil gjøre vårt beste. Nøkkelen for meg er ikke å prate om å vinne tittelen, men å snakke om å gjøre en jobb som setter oss i en utfordrerposisjon.

Desperate spillere

Etter suksessen med signeringen av spissen Fernando Torres forrige sesong, håper Rafael Benitez på nye suksesshistorier:

- Nøkkelen er å signere de rette spillerne med den rette mentaliteten, en vinnende mentalitet. Konkurransedyktige spillere, spillere som er desperate etter å komme hit og vinne noe.

Benitez er bekymret over at de røde slipper inn for mange mål på dødball:

- Forrige sesong slapp vi bare inn seks, mens vi har sluppet inn 16 denne sesongen. Vi må finne ut hvorfor. Vi har vært gode i forsvar de siste tre-fire årene, men nå må vi forberede oss litt hvis vi skal komme oss i posisjon.

Riise erstattet

Og den spanske Liverpool-manageren har gjort forandringer for å styrke forsvaret.

- Nøkkelen er å signere de rette spillerne

Liverpool solgte John Arne Riise til Roma blant annet for å rydde plass til den sveitsiske høyrebacken Philipp Degen.

Merseyside-klubben er også nær ved å skaffe seg Udinese-venstrebacken Andrea Dossena for 7 millioner pund, som er tiltenkt rollen som Riises erstatter.

I tillegg er det en dårlig bevart hemmelighet at Benitez ønsker seg Aston Villas midtbanespiller Gareth Barry på plass til årets sesong.

BACKALTERNATIV: Philip Degen (t.h.) er hentet til Liverpool for å utfordre Alvaro Arbeloa og Steve Finnan.
PÅ VEI? Den italienske venstrebacken Andrea Dossena er på vei inn, og er tiltenkt som erstatter for John Arne Riise og konkurrent til Fabio Aurelio.
PÅ VEI? Gareth Barry står høyt oppe på ønskelista til Rafael Benitez.
UTFORDRER MANCHESTER UNITED: Benitez vil stoppe gullrekka til United. Her poserer Cristiano Ronaldo med Premier League- pokalen.