STORSIGNERING: For den nette sum av 50 millioner pund har Manchester City sikret seg Kyle Walker. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images
STORSIGNERING: For den nette sum av 50 millioner pund har Manchester City sikret seg Kyle Walker. Foto: David Klein/Sportimage via PA ImagesVis mer

Kyle Walker til Manchester City

Nøkkelspiller klar for Manchester City

Tottenhams høyreback Kyle Walker ble fredag offisielt klar for Manchester City. Den engelske landslagsspilleren har skrevet under en femårskontrakt med klubben.

27-åringen er Citys tredje signering i sommer. Fra før har Pep Guardiola sikret seg midtbanespilleren Bernardo Silva (Monaco) og målvakten Ederson (Benfica).

-Jeg er henrykt over å ha skrevet under for City, og jeg kan ikke vente med å komme i gang. Pep Guardiola er en av de mest respekterte managerne i verden, og jeg føler han kan hjelpe meg med å løfte spillet mitt opp på et nytt nivå, sier Walker til Manchester Citys nettsted.

Ifølge britiske medier kan overgangen komme til å koste City så mye som 50 millioner pund, som i så fall tilsvarer over en halv milliard kroner.

Walker har vært en viktig nøkkelspiller for Tottenham de siste årene. Med sine sterke prestasjoner ble han forrige sesong belønnet med en plass på «årets Premier League-lag».

City hadde behov for å forsterke backplassen etter at Pablo Zabaleta og Bacary Sagna nylig ble frigitt. Nylig ble det klart at klubben ikke lyktes i jakten på å hente den brasilianske backstjernen Dani Alves, som i stedet har endt opp i Paris Saint-Germain.

(NTB)