Nøkkelspillerne bak suksessen

TORINO (Dagbladet): At Rosenborg selger er gammelt nytt. I manges øyne er nasjonens beste fotballklubb som ei tappekran mot Europa. Men her ser du bildet som er nøkkelen til suksessen i Mesterligaen. Det handler om kontinuitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KONTINUITET: Seks RBK'ere har vært med på hele Mesterliga-eventyret: Bent Skammelsrud, Roar Strand, Mini, Jørn Jamtfall, Erik Hoftun og Bjørn Otto Bragstad.

Rosenborgs mesterlige Europa-eventyr begynte på Lerkendal 9. august 1995. Besiktas var kvalik-motstandere, og for RBK stilte følgende 11:

Jørn Jamtfall, Bjørn Tore Kvarme, Ståle Stensaas, Erik Hoftun, Bjørn Otto Bragstad, Roar Strand, Bent Skammelsrud, Karl-Petter Løken, Tom Kåre Staurvik, Harald Brattbakk og Mini.

Seks av disse spillerne finner du på bildet. Og den sjuende - Ola By Rise - er trener. Han var reservekeeper mot Besiktas, men kom tilbake og spilte fire kamper i Mesterligaen 1995.

I morgen kveld spiller Besiktas-sekstetten minus Skammelsrud (karantene) mot Juventus.

- Kall det gjerne nøkkelen til suksessen, sier RBK-trener Trond Sollied. - Sjøl om Rosenborg har solgt mange spillere har vi klart å beholde noen også. Og det har gitt oss erfaring og det er veldig viktig.

- Rosenborg hadde ikke vært der klubben er i dag uten disse spillerne.

Stikkord: Kontinuitet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer