Nøkkelspillerne bak suksessen

TORINO (Dagbladet): At Rosenborg selger er gammelt nytt. I manges øyne er nasjonens beste fotballklubb som ei tappekran mot Europa. Men her ser du bildet som er nøkkelen til suksessen i Mesterligaen. Det handler om kontinuitet.


KONTINUITET: Seks RBK'ere har vært med på hele Mesterliga-eventyret: Bent Skammelsrud, Roar Strand, Mini, Jørn Jamtfall, Erik Hoftun og Bjørn Otto Bragstad.

Rosenborgs mesterlige Europa-eventyr begynte på Lerkendal 9. august 1995. Besiktas var kvalik-motstandere, og for RBK stilte følgende 11:

Jørn Jamtfall, Bjørn Tore Kvarme, Ståle Stensaas, Erik Hoftun, Bjørn Otto Bragstad, Roar Strand, Bent Skammelsrud, Karl-Petter Løken, Tom Kåre Staurvik, Harald Brattbakk og Mini.

Seks av disse spillerne finner du på bildet. Og den sjuende - Ola By Rise - er trener. Han var reservekeeper mot Besiktas, men kom tilbake og spilte fire kamper i Mesterligaen 1995.

I morgen kveld spiller Besiktas-sekstetten minus Skammelsrud (karantene) mot Juventus.

- Kall det gjerne nøkkelen til suksessen, sier RBK-trener Trond Sollied. - Sjøl om Rosenborg har solgt mange spillere har vi klart å beholde noen også. Og det har gitt oss erfaring og det er veldig viktig.

- Rosenborg hadde ikke vært der klubben er i dag uten disse spillerne.

Stikkord: Kontinuitet

- Det som overrasker meg ved dette bildet er at vi er seks mann igjen, sier Mini. - Vi snakker jo om de beste, og det er rart at de ikke er solgt. For ser du bort i fra Bent (Skammelsrud) som var en kort tur i Tyskland, så har det ikke vært så veldig mange tilbud på disse gutta. Det er merkelig.

- Kontinuitet, sier Ola By Rise. - Og så forteller det veldig mye om hvorfor de andre lagene vi møter ser på Roenborg som en meget rutinert klubb i europeisk sammenheng. Og de har jo rett så lenge stammen i laget har vært med hele veien. For meg er det slett ikke overraskende.

Rosenborg har brukt 31 spillere i Europa siden Besiktas-kampen på Lerkendal. Det er sånn som det skal være. For tar du med kvalifiseringskampene blir dette returmøtet mot Juventus den 28. forestillingen med mesterlig innhold. På fire år.

- Det er ikke mye, sier Ola By Rise. - Med alle gule kort og de skader som oppstår, er 31 spillere - hvorav noen har spilt litt og andre veldig mye - et helt naturlig antall.