Nøklene til paradis er i gode hender

Hva om de som tilsynelatende ikke har noe som helst, plutselig står med nøklene innenfor porten til paradis?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAI PHONG (Dagbladet.no): Snart skal de bygge et lite lokalt bakvendtlandt rundt det inneklemte huset til Mor og Kone-klubben her i Doson. Forstaden helt ute ved stranda til millionbyen Hai Phong blir laboratoriet for et annerledes sosialt prosjekt:

Hva skjer med omgivelsene når de utstøtte får det aller beste?

Kan et sosialt gode snu opp ned på den sosiale rangstigen? Eller enda bedre; få folk til å legge vekk stigen og se hvert enkelt menneske med de samme behovene og den like verdien?

Doktor Cam tror det. Det er hun som har sendt oss hit til Hai Phong, og plassert oss på stuegulvet midt i en gjeng med mødre og koner til HIV-smittete for å høre.

Stort lenger er ikke forsøket kommet.

FØRST OM noen måneder er fotballbanen i området på plass. Det er da ungene til kvinnene rundt oss skal få det beste; ballene, draktene og treningene gitt med omtanke til et lag med HIV-smittete barn, men med romslig plass til så mange andre unger fra strøket som mulig slik at alle, alle får se at fotball bryter grenser.

I et land der barnefotball aldri er blitt prioritert, er sånt kulturrevolusjon på grasrotnivå. Forhåpentligvis starter forsøket en lokal gressbrann. I bakvendtlandet Hai Phong skal de syke som ble skjult i skam for et par år siden, stå ved porten til det nye ballparadiset og ønske de friske ungene velkommen inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer