Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nolans drømmevolley holdt ikke

Blackburn snudde kampen og avgjorde på overtid.

(Dagbladet.no): Bolton - Blackburn 1-2.

Kevin Nolan sendte Bolton i ledelsen med en perfekt volley i første omgang, og lenge så det ut til at drømmescoringen skulle holde til poengdeling etter Sambas utlikning.


Men innbytter Jason Roberts er hissig på å vise at han fortjener mer spilletid for Blackburn, og på overtid kjempet han inn vinnermålet for Gamst og co.

- Jason har vært frustrert på grunn av lite spilletid, men man må se tiden an. Noen ganger må man jobbe hardt på trening, komme i form og så spørre manager. Han har i alle fall gitt meg ting å tenke på, sa Blackburns manager Mark Hughes, ifølge NTB.

Alt i alt en fortjent seier for Hughes\' menn, mot et Bolton-lag som kommer til å savne Nicolas Anelka framover.

- Det var forferdelig at det skjedde så sent, men vi hadde ridd på flaksen. De var best gjennom nesten hele annen omgang, sa Boltons manager Gary Megson til BBC.

Dørgende kjedelig før pause

Den eneste sjansen de første førti minuttene hadde Kevin Davies, da han headet i knærne på Brad Friedel etter drøyt ti minutter.

ÅRETS MÅL? Med ryggen mot buret banket Kevin Nolan ballen i motsatt kryss på hel volley. Rett og slett vakkert, var det. Foto: AP/SCANPIX
ÅRETS MÅL? Med ryggen mot buret banket Kevin Nolan ballen i motsatt kryss på hel volley. Rett og slett vakkert, var det. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Ellers var det en knusktørr førsteomgang på Reebok Stadium, før Kevin Nolan plutselig hentet fram en praktscoring like før pause.

Blackburn headet unna en corner, og Joey O\'Brien lempet ballen inn i feltet igjen på nytt.

På bakre stolpe sto Nolan med ryggen mot mål, og volleyskuddet hans var av de sjeldne. Kapteinen viste stor balanse, fikk klokkerent treff, og ballen duppet ned i motsatt kryss.

Som Lars Tjernås i Canal Plus-studioet så korrekt oppsummerte det hele:

- En av de svakeste omgangene vi har sett i år ga oss et av de vakreste målene.

Keeperfeil før utlikningen

Men Blackburn slo tilbake på en corner like etter pause.

Jussi Jäaskelainen feilberegnet i feltet, og Christopher Samba headet inn utlikningen via bakken og nettaket.

image: Nolans drømmevolley holdt ikke

Bortelaget hadde utliknet, og inn kom Jason Roberts for å sette fart mot tre poeng.

Gamst sløste

Morten Gamst Pedersen har fortsatt til gode å score i ligaen i år, og etter 60 minutter burde han gjort slutt på den tørken.

Gamst vendte fint med brystet inne på fem-seks meter, men lot ballen sprette en gang for mye, og en Bolton-forsvarer fikk kastet seg foran skuddet hans.

Ti minutter senere fikk nordmannen sjansen igjen, etter godt forarbeid av Benni McCarthy inne i feltet.

Denne gangen var nordmannen mer uheldig enn udyktig fra god posisjon, da skuddet hans mellom to Bolton-bein strøk motsatt stolpe på feil side.

Innbytter avgjorde på overtid

Blackburn så ut som det laget som hadde mest lyst på tre poeng, og i siste minutt fikk de lønn for strevet.

Den visstnok misfornøyde innbytteren Jason Roberts rev og slet i Bolton-forsvaret hele andreomgangen, og hans siste krampetrekning i form av et superraid avgjorde for bortelaget.

Roberts kjempet seg framover fra midten på ren vilje, var heldig som fikk med seg ballen forbi Bolton-forsvaret, og var enda heldigere da skuddet hans gikk via Lubomir Michalik og forbi en lurt Jaaskelainen.

Bolton på sin side led tydelig under tapet av Nicolas Anelka, og skapte null og niks etter pause.

Blackburn snudde kampen i andre omgang og tok alle poengene, men Kevin Nolans kandidat til årets mål er nok det eneste vi kommer til å huske leneg fra denne ellers grå kvelden på Reebok.

PS. Til tross for Boltons spissmangel fant manager Paul Megson heller ikke denne gangen plass i troppen til Daniel Braaten.

SUPERSUB: Jason Roberts skal visstnok ønske seg bort fra Blackburn, men etter dagens strålende spill og vinnermål på overtid kan det kanskje bli flere minutter på spissen.
UTLIKNINGEN: Christopher Samba har headet forbi Jaaskelainen på bærtur, og Bolton-målvakten må se ballen gå i nettet.
KLYNGEBALL: Vel, det ser ikke alltid like pent ut. Men Benni McCarthy og Blackburn gikk seirende ut av kampen til slutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media